Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область - єдина в Україні розробила механізм отримання субвенції для галузі освіти

29 квітня 2015 - 15:30

Про  це на розширеному засіданні колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації повідомив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін. За його словами, зараз інші регіони України  намагаються перейняти  наш досвід  у цьому питанні.  

Загалом учасники засідання обговорили стан розвитку галузі по всіх напрямках. Для підвищення якості послуг створено єдиний інформаційний освітній простір області за допомогою Інтернет-ресурсу zp.isuo.org. Також для всіх дітей області, у тому числі й сільської місцевості, функціонують унікальні безкоштовні онлайнові засоби навчання. У рамках єдиного інформаційного простору  розвиваються кілька веб-ресурсів: освітній вікі-сайт як платформа проведення он-лайн конкурсів та проектів для учнів і вчителів,  методичних об’єднань, творчих груп, віртуальної школи юних програмістів,  двох сайтів на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти для підтримки дистанційного навчання тощо.

Напрацювання у роботі дистанційної «Школи сучасних знань» запропоновані для користування вчителям та учням Донецької і Луганської областей, які стали вимушеними переселенцями.

За підсумками колегії окремо поставлено завдання щодо підвищення кваліфікації вчителів інформатики. Їм потрібно тепер кожні три роки проходити курси підвищення кваліфікації, брати участь у різноманітних тренінгах, майстер-класах, практикумах, активізувати роботу щодо запровадження  свого електронного портфоліо, створення авторських та тематичних блогів.

Також на засіданні колегії заступник очільника області Едуард Гугнін окремо звернувся до керівників навчальних закладів з проханням не залучати дітей до  організованої участі у  заходах майбутніх травневих свят, щоб уникнути можливих провокацій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні