Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На честь ювілею Перемоги для запорізьких ветеранів виготовили пам'ятні нагороди

5 травня 2015 - 15:30

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Григорій Самардак привітав з прийдешніми святами 70-річчя Перемоги над нацизмом в Європі, Днем пам'яті та примирення і 70-річчя завершення Другої Світової війни запорізьких ветеранів. Керівник регіону побував у гостях у Героя Радянського Союзу, почесного громадянина  Запоріжжя генерал-майора Петра Рубанова. Також він відвідав визволителя Варшави, нагородженого медаллю «За відвагу та бойові заслуги» Бориса Яценка. Крім того, Григорій Самардак привітав зі святом капітана 1-го рангу, інваліда війни 1-ої групи Івана Залужного, чий онук Іван Гутник-Залужний торік загинув у зоні АТО, захищаючи незалежність України. Крім подарунків до святкових дат, керівник регіону вручив учасникам війни пам'ятну медаль «70 років Перемоги 1941-1945». Ініціатором появи цієї нагороди стали запорізькі ветерани.

-  Я зустрічався з представниками запорізьких ветеранських організацій. Учасники війни поскаржилися, що на честь ювілею Перемоги на державному рівні не було організовано виготовлення та вручення пам'ятних нагород. Тоді вирішив виступити з ініціативою на засіданні Раді оборони Запорізької області зробити такі медалі на місцевому рівні саме для запорізьких ветеранів. Одноголосним рішенням Ради були виділені гроші з Фонду оборони і в найкоротші терміни, за два тижні, ми виготовили медалі «70 років Перемоги 1941-1945». Нагороди будуть вручені всім учасникам бойових дій, їх у нашій області близько 2000. Цим кроком ми не просто хочемо віддати данину поваги справжнім героям, але й відповісти брехливому ворогу, масова пропаганда якого каже, що в Україні забули про ветеранів. Наш святий обов'язок - пам'ятати і шанувати всіх героїв і минулого, і сучасності. І ми все зробимо, щоб вони були оточені турботою та увагою, - заявив Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області