Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Із Запоріжжя – на ратну службу

6 травня 2015 - 14:35

Сьогодні в Запоріжжі в рамках призовної кампанії «Весна – 2015» з обласного збірного пункту в урочистій обстановці до військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України та Національної гвардії України відбули дві військові команди у кількості 54 призовників. Проходити строкову військову службу молоді солдати будуть у військових частинах, які дислокуються на території Київської та Запорізької областей. 30 юнаків служитимуть в Окремому полку Президента України, а решта - 24 особи - у підрозділах Національної гвардії України.

Привітати призовників з важливою подією в їхньому житті прибули представники Запорізької облдержадміністрації, громадських та волонтерських організацій, духовенства УПЦ, батьки та рідні.

Відкриваючи урочистості, заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом, полковник Михайло Логвінов зазначив, що служба в Збройних Силах України є школою мужності та виховання.

- Військовослужбовці строкової служби будуть нести службу в пунктах постійної дислокації. Сьогодні рівень довіри українського народу до захисників України найвищий. Вони боронять незалежність і територіальну цілісність Української держави. Мужність, героїзм та вірність Військовій присязі демонструють військовослужбовці Збройних Сил України у боротьбі з російсько-терористичними угрупованнями на Сході країни, - зазначив офіцер та побажав молодим воїнам успіхів у оволодінні військовою справою.

З початком служби юнаків також привітав начальник управління внутрішньої політики облдержадміністрації Олександр Зубченко.

Директор департаменту культури, туризму, релігій та національностей Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко побажав молодому поповненню з честю та гідністю високо нести звання захисника Батьківщини.

До привітань приєдналися голова благодійного фонду «Солдатські матері» Людмила Печуріна та заслужений артист естради України Анатолій Сердюк, який виступив перед призовниками із концертною програмою. 

Представник Української православної церкви протоієрей Олександр благословив молоде поповнення на ратну службу в ім'я Української держави.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.