Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитяча залізниця відкрила сезон літньої практики

1 червня 2015 - 15:17

Запорізька дитяча залізниця відзначила 43 річницю свого заснування. З цієї нагоди в актовому залі закладу відбулося урочисте зібрання. У заході взяв участь голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Під час свята дитяча залізниця попрощалась з випускниками. І в цей же день їх послідовникам, вихованцям першого року навчання, надано почесне звання «Юний залізничник». Для них завершилися теоретичні заняття та попереду сезон практики. Хлопці та дівчата будуть удосконалювати свої навички під час тренувальних поїздок. Крім того, для них організують екскурсії на станції «Запоріжжя-1» і «Запоріжжя-Ліве». Випускники ЗДЗ вступають до профільних навчальних закладів та стають машиністами, начальниками станцій, черговими, диспетчерами.

Керівник регіону відзначив важливу роль дитячої залізниці у підготовці кадрів та побажав юним залізничникам успіхів в освоєнні обраної професії.

- Запорізька дитяча залізниця є найкращою в Європі. Приємно, що не тільки в нас є, чому повчиться у європейців, але і ми готові їм продемонструвати свій позитивний досвід. Наше завдання надати юним залізничникам всі умови для вдосконалення навичок та самореалізації. Саме тут вони отримують таку можливість. А потім стають гідною заміною досвідченим фахівцям галузі. Впевнений, що ця система допомоги молоді у професійній орієнтації може служити зразком для наслідування. Майбутнім залізничникам бажаю, аби в їхньому житті було місце тільки мирним, трудових подвигам, - заявив Григорій Самардак.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України