Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль, який доводить: для творчості нема обмежень

3 червня 2015 - 10:24

У Хортицькому реабілітаційному центрі відбувся черговий інтеграційний фестиваль життєтворчості «Шлях до успіху». Його учасники – діти та молодь з особливостями психофізичного розвитку та здорові діти віком від 6 років, які продемонстрували мистецьку майстерність у різних номінаціях.

Фестиваль проводився під девізом «Життя і творчість без обмежень», який відображає головну мету -  сприяння входженню дітей з особливостями розвитку в життя громади, підвищення їх ролі й соціального статусу в суспільстві.

Цього разу специфіка фесту полягала в тому, що частина учасників взяли в ньому участь дистанційно. Це учасники з Азербайджану, Білорусі, США, Данії, Росії та з областей України. Але  не обійшлося й без живого виступу учасника з-за кордону - співак з Індії і студент Запорізького державного медичного університету Джордан Ентоні довів, що українська народна пісня чарує не лише українців. Крім цього, понад двадцять колективів із Запорізької області продемонстрували свою майстерність безпосередньо на сцені закладу. Захід побудовано так, що в колективах виступають одночасно і здорові, і учасники з обмеженнями. Загалом у фестивалі  взяли участь  понад 500 осіб.

Молоді таланти презентували майстерність у таких номінаціях: вокал; хореографія; вокально-інструментальний жанр; авторська поезія та проза; сценічна декламація; театральний жанр; образотворче мистецтво; декоративно-ужиткове мистецтво; художнє фото; мультимедійні проекти; аматорське відео; мультимедійні міні-проекти і фото-колажі на теми «Перлини малої батьківщини» та «Мій шлях до успіху»; сімейні творчі проекти за всіма напрямками та жанрами.

Директор закладу Валентина Нечипоренко нагадала, що фестиваль започатковувався як обласний,  та він давно  перетворився на міжнародний, у системі онлайн можна спостерігати творчість дітей із різних країн світу. Захід підтверджує, що сьогодні у дорослих є розуміння того, що кожна дитина, незалежно від статусу, стану здоров’я та сімейного благополуччя, має право бути щасливою і реалізувати свої здібності й таланти.

На цьому фестивалі немає переможених і переможців, тому завершився він нагородженням усіх учасників дипломами і почесними призами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку