Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пріоритети розвитку системи охорони здоров’я залишаються незмінними

4 червня 2015 - 12:49

Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко під час прес-конференції з питань реформування галузі. У заході також взяли участь начальник управління охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова та головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ОДА Владислав Одринський.

Посадовець підкреслила, що хоча реформа триває певний час, її пріоритетні напрямки залишаються актуальними. Насамперед, це, як і в усьому світі,  організація медичної допомоги жінкам і дітям. У цьому область має позитивний результат. Зі створенням обласного перинатального центру якісна медична допомога породіллям та новонародженим стала більш доступною. У порівнянні з 2013 роком на 17,6% знизився показник малюкової смертності. Продовження цієї тенденції фахівці пов’язують з відкриттям акушерського корпусу перинатального центру. За словами Вікторії Клименко, до кінця поточного року планується завершення його реконструкції. Крім цього, триває створення перинатального центру другого рівня в Бердянську на базі існуючого пологового будинку, який також розраховують пустити в дію в цьому році.

Другий напрямок – створення єдиної дієздатної системи екстреної медичної допомоги. Заснування єдиного територіального медичного об’єднання, до якого входить 36 пунктів постійного базування бригад швидкої допомоги під централізованим управлінням, уже довело свою ефективність.  Наразі першочерговим завданням є завершення реконструкції приміщення для централізованої диспетчерської та апарату управління ТМО «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Актуальним також залишається питання вдосконалення якості первинної медико-санітарної  допомоги.  У цьому плані досягнення має місто Запоріжжя. Як повідомила начальник управління охорони здоров’я  міськради Вікторія Ушакова, в місті функціонує вісім ПМСД, які об’єднали 72 амбулаторії, і  на теперішній час добилися 100-відсоткового обслуговування населення сімейними лікарями.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни