Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лідер рейтингу серед районів - Гуляйпілля

8 червня 2015 - 13:02

Лідер рейтингу серед районів - Гуляйпілля

Департаментом економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації визначено рейтинг результатів соціально-економічного розвитку міст і районів області за підсумками І кварталу 2015 року.

Розрахунки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів області за підсумками січня-березня 2015 року здійснено за 29 показниками, для міст обласного значення - за 24 показниками.

За напрямом «промисловість та розрахунки за енергоносії»  оцінювання здійснюється за п’ятьма  показниками.

При цьому в розрахунках за показниками розвитку промисловості беруть участь 18 із 20 районів області, оскільки у Великобілозерському та Розівському районах відсутні промислові підприємства.

Крім цього, не враховується рівень оплати за спожитий газ у Великобілозерському, Куйбишевському, Розівському та Чернігівському районах, як у таких, що не газифіковані.

За результатами діяльності в цьому напрямі до трійки лідерів увійшли: Пологівський, Приазовський, Розівський райони; останнє місце посів Великобілозерський район.

Серед міст обласного значення  лідерами є Мелітополь, Енергодар і Запоріжжя; на останньому місці – м. Токмак.

За станом розвитку сільського господарства попереду Оріхівський, Гуляйпільський, Веселівський райони; замикає  Якимівський район.

За оцінкою результатів діяльності за напрямом «державні фінанси»  лідирують: серед районів – Гуляйпільський, Василівський та Пологівський; останнє місце посів Бердянський район. Серед міст обласного значення лідери:  Енергодар, Запоріжжя і Бердянськ; останнє місце – Токмак.

Розвиток  споживчого ринку  оцінюється за обсягом роздрібного товарообороту та темпами його зростання. Тут на провідні місця вийшли Розівський, Новомиколаївський і Гуляйпільський райони; аутсайдер – Мелітопольський район.  Серед міст обласного значення лідирують Токмак, Запоріжжя і Мелітополь; останнє місце – Енергодар.

За оцінкою результатів діяльності за напрямом «населення та ринок праці» до трійки лідерів увійшли: серед районів – Василівський, Михайлівський і Пологівський; на останньому місці – Мелітопольський район. Серед міст обласного значення лідери:  Енергодар, Бердянськ і Мелітополь; останнє місце – Токмак.

За станом житлово-комунального господарства та будівництва житла випереджають інші райони Якимівський, Кам'янсько-Дніпровський і Запорізький райони;  відстає Розівський район. Серед міст обласного значення відповідно Мелітополь, Токмак і Запоріжжя; на останньому місці – Енергодар..

Згідно з оцінкою результатів діяльності за напрямом «захист прав дитини» до трійки лідерів увійшли: Розівський, Вільнянський, Приморський райони; на останньому місці – Запорізький район. Серед міст обласного значення  лідирують Енергодар, Бердянськ і Мелітополь; відстає – Запоріжжя.

Підсумкова комплексна оцінка (рейтинг) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів Запорізької області за січень-березень 2015 року серед районів  виглядає таким чином: 1 місце - Гуляйпільський район, 2 місце – Розівський, 3 місце – Михайлівський, останнє місце - Мелітопольський район.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів