Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для сиріт усе частіше знаходяться нові родини

8 червня 2015 - 14:46

Для сиріт усе частіше знаходяться нові родини

За  повідомленням  Служби у справах дітей облдержадміністрації, у 2015 році кількість дітей, влаштованих у сім’ї громадян, виросла на 3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Наразі під опікою (піклуванням) громадян, у прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу проживає   3343 дитини або 84,5%   від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (3957), які перебувають на первинному обліку територіальних служб.

На сьогодні в області є 191 прийомна сім’я, де виховується 385 дітей,  22 дитячих будинки сімейного типу зі 142  вихованцями. У цьому році в прийомні сім’ї влаштовано 18 дітей, створено чотири нові прийомні сім’ї та три дитячі будинки сімейного типу.

Крім цього, у Запоріжжі та Бердянську знайшли прихисток три дитячі будинки сімейного типу з 20 дітьми із районів проведення антитерористичної операції.

На виплату державної соціальної допомоги на утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях громадян, та грошове утримання прийомним батькам та батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу у 2015 році передбачено понад 22 млн. грн. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. У 2014 році було виплачено понад 19 млн. грн., у тому числі на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які є вимушеними переселенцями із районів проведення АТО.

Для забезпечення надання всіх видів соціальної допомоги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, в   області створено п’ять  центрів соціально-психологічної реабілітації дітей на 215 місць - у Запоріжжі, Мелітополі, Оріхові, Пологах, Мирному. У 2014 році допомогу в цих закладах отримали 676 дітей, за чотири місяці  поточного року - 308 дітей. Загалом на утримання закладів у 2015 році передбачено 17 млн. грн., що на 2 млн. грн. більше, ніж у 2014 році. У липні та серпні вихованців центрів чекає тритижневий відпочинок на березі Азовського моря в кирилівському ДОЦ «Сіверянин». На організацію оздоровлення та відпочинку дітей передбачено 894 тис. грн. з обласного бюджету.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів