Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада організовує навчання азам реформування місцевого самоврядування

8 червня 2015 - 16:41

Заступник голови-керівник апарату  облдержадміністрації Леонід Березинський провів семінар-нараду на тему: «Про досвід Дніпропетровської області щодо організації навчання представників органів місцевого самоврядування, сільських, селищних та міських голів, депутатів різних рівнів». На запрошення Запорізької ОДА та Офісу реформ у Запорізькій області у заході взяла участь керівник Офісу реформ у Дніпропетровській області Олена Тертишна, яка  розповіла про ефективність дистанційного курсу «Реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади», створеного на базі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління при Президентові України.

За словами Олени Тертишної, ініціаторами курсу виступили Дніпропетровська ОДА та Дніпропетровська обласна рада, регіональними партнерами – Дніпропетровська ОДА та Офіс реформ у Дніпропетровській області, науковим партнером – ДРІДУ НАДУ, а міжнародним партнером – швейцарсько-український проект DESPRO.

Курс, який стартував 28 квітня і зібрав  близько 1200 слухачів, завершить свою роботу за тиждень. Ті, хто пройшов усі п’ять учбові модулі, отримають свідоцтва про підвищення  кваліфікації, а головне – знання й імпульс для реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади, зможуть зробити п’ять кроків з моделювання спроможних територіальних громад.

- Інформація і практичні навички, отримані слухачами курсу, є неоціненними не стільки для керівників обласного рівня, скільки для голів сільських і селищних рад, для депутатів і громадських активістів, - підкреслила Олена Тертишна.

До речі, 76% слухачів курсу – це представники селищних громад, і 13% - міських громад. 

Завдяки створеному центру наукового супроводу реформи місцевого самоврядування дніпропетровці готові надати допомогу в організації подібного курсу в Запорізькій області.

Як підкреслив директор Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун, сьогодні вже запрацювали механізми створення дистанційного курсу «Реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади» і на Запоріжжі.

Леонід Березинський закликав голів райдержадміністрацій, керівників управлінь, директорів департаментів та інших структурних підрозділів долучатися до проходження курсу та проявляти більше ініціативи в реалізації адміністративно-територіальної реформи на території Запорізької області.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок