Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад чотири тисячі школярів обрали влітку мовні табори

11 червня 2015 - 13:52

В області відкрито 149 мовних таборів, у яких в ігровій формі вивчають нову для себе мову 4209 дітей. Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, лідером за кількістю літніх мовних шкіл і охоплення ними школярів став Бердянський район, де відкрилося 17 таких таборів, які відвідують 1076 дітей. У Бердянську працювали 15 таборів для 540 дітей, у Вільнянському районі – 26 таборів відвідали 518 дітей, Веселівському – 11 таборів і 403 дитини,  Приморському – 15 таборів і 361 дитина, Приазовському – 12 таборів і 232 дитини, навіть у невеликому за кількістю населення Розівському районі працювали сім таборів, де займалися 70 школярів.

Основна мета літніх мовних шкіл -  заохотити дітей до самостійного вивчення мови, заняття в них проходять у вигляді конкурсів, вікторин, мовних експедицій, інших цікавих  заходів.

Наприклад, у мовному таборі «Посмішка», що відкрився на базі Новоселівської школи в Пологівському районі, діти, які вивчають у школі німецьку мову, лише за тиждень непогано опонували англійську: вивчили пісню, здійснили заочну подорож до Лондона,  навчились читати і перекладати, вести бесіди.

У мовному таборі в Запорізькій гімназії №28 школярі виконували кумедні лексичні вправи, вирішували англійські кросворди, вчили короткі вірші та прислів'я, брали участь у конкурсах на знання тварин, квітів, професій тощо, а в останній день роботи табору показали невеликий концерт-звіт.

Більшість мовних шкіл уже закінчують свою роботу, але й надалі працюватимуть звичайні пришкільні табори та центри дозвілля. В області відкрито 228 пришкільних таборів, у яких відпочивають 11726 дітей, та 129 центрів дозвілля, які відвідують 24740 дітей.

 

Управління у справах преси та інформації    

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області