Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для вимушених переселенців стала доступною бізнес-освіта

12 червня 2015 - 16:37

На території історико-туристичного комплексу «Етносело», що в с. Червонокозацьке Вільнянського району, відбувся семінар для вимушених переселенців, безробітних з метою подальшої соціалізації у суспільство через придбання навичок майбутнього підприємця. Його проведено Державною організацією «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» за підтримки облдержадміністрації в рамках проекту «Бізнес-освіта для біженців та вимушених переселенців з Донецької, Луганської областей та АР Крим». Проект реалізується за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та співфінансується обласним бюджетом, який виділив 40 тис. грн.

Слухачі ознайомилися з вимогами законів про працю, нормами Податкового Кодексу України, перевагами асоціації України в ЄС, обговорили проблеми української економіки та можливості їх подолання, а також роль підприємництва у створенні демократичного суспільства в країні. 

Також учасники змогли ознайомитися з практичною діяльністю історико-туристичного комплексу «Етносело», де відбулися майстер-класи для дітей з національного танцю, розпису будинків, виробництва саману, плетіння тинів, виробництва ляльок-мотанок, виготовлення українських сопілок.

До речі, історико-туристичний комплекс «Етносело» є агротуристичним об’єктом та претендентом на сертифікацію згідно з проектом «Система сертифікації якості агротуризму»/«CerTour». На його базі постійно проводяться фестивалі, виставки, арт-акції, виїзні творчі, культурні та екологічні заходи. Крім цього, для відвідувачів доступні майстер-класи із землеробства, покосу, вишивки, кулінарії, ткацтва та плетіння тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни