Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Землевпорядники готуються до перевірки використання сільськогосподарських земель

16 червня 2015 - 11:30

Землевпорядники готуються до перевірки використання сільськогосподарських земель

За дорученням голови обласної державної адміністрації Григорія Самардака землевпорядною службою області у тритижневий термін буде проведено інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності для виявлення ділянок, які використовуються незаконно. Як повідомили в Головному управлінні Держземагентства області, основна мета цієї роботи – припинення незаконного використання державних сільгоспземель в області та забезпечення надходження земельних платежів до скарбниці місцевих бюджетів. На виконання цього доручення  в Головному управлінні відбулася нарада за участю начальників  територіальних органів землевпорядної служби регіону.

- Платежі за землю – одне з найбільш вагомих джерел наповнення місцевих бюджетів. У період економічної кризи це питання стоїть особливо гостро. Тому землевпорядна служба має вжити вичерпних заходів для  припинення на території області незаконного використання державних сільгоспземель та збагачення за їх рахунок окремих осіб, - зазначив  в.о начальника Головного управління Держгеокадастру Олександр Бондар. 

Інвентаризація проводитиметься у співпраці з районними державними адміністраціями, сільськими та селищними радами, податковою та реєстраційною службами.

Особлива увага  має бути приділена виявленню земельних ділянок, які використовуються за відсутності оформлених у законодавчо визначеному порядку правовстановлюючих документів на землю (юридично не оформлене право користування чи право власності на землю); продовжують використовуватись по договорах оренди, термін дії яких закінчився; використовуються по договорах оренди, річна ставка орендної плати у яких не відповідає вимогам діючого законодавства ( нижче  3% від нормативної грошової оцінки земель); були надані у постійне користування для ведення фермерського господарства особі, яка вже померла, однак землі продовжують використовуватись іншими особами незаконно; були надані у постійне користування державним підприємствам, які з часом припинили своє існування, однак правовстановлюючі документи на землю правонаступниками цих підприємств не переоформлені.

Після узагальнення  інформація по виявлених фактах незаконного використання земель буде передана землевпорядною службою для розгляду та вжиття відповідних заходів реагування до обласної та районних державних адміністрацій, відповідних контролюючих органів.

За даними Державної фіскальної служби, з початку року землекористувачі Запорізької області сплатили 187 млн. грн. земельних платежів, що майже на 35 млн. грн. або на 23% більше, ніж торік. У цілому план надходжень плати за землю за чотири місяці поточного року в області виконано на 112%. 

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області