Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Урядовці та експерти Світового Банку вивчають можливості відновлення зрошувальної інфраструктури області

16 червня 2015 - 14:51

З метою вивчення можливостей відновлення зрошувальних систем за ініціативи Мінагрополітики України та Мінприроди України в Запоріжжі відбулася зустріч членів Міжвідомчої групи, до складу якої входять науковці, представники Мінагрополітики України, Держводагентства України та експертів Світового Банку з питань зрошення з представниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськістю та сільгосптоваровиробниками. У заході взяли участь керівники обласного управління водних ресурсів, Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного управління Держгеокадастру.

Учасники зустрічі заслухали та обговорили доповіді про сучасний стан зрошувальних систем і проблем їх експлуатації, ознайомилися з планами відновлення і розвитку зрошення в області. Зокрема, йшла мова про основні проблеми експлуатації зрошувальних систем на міжгосподарському і внутрішньогосподарському рівнях (технічні, технологічні, економічні, фінансові, організаційні, екологічні) та  причини їх виникнення; стан сільськогосподарського виробництва на зрошуваних землях (структура посівів, рівні продуктивності, економічне становище господарств, типи їх організації, необхідність консолідації земель, кооперація, рівень управління, ринки збуту); перспективні плани відновлення зрошення та забезпечення сталого виробництва на зрошуваних землях (пріоритети, інноваційні технічні та технологічні рішення); ймовірні джерела фінансування та пропозиції щодо механізмів залучення та повернення інвестицій.

Експерти Світового банку оглянули основні зрошувальні мережі області, зокрема, об'єкти Приазовської зрошувальної системи, Головний Каховський магістральний канал, а також відвідали фермерські господарства, які використовують зрошення або мають намір його відновити. У ході відвідин вони поспілкувалися з місцевою владою, водниками, сільгосптоваровиробниками стосовно експлуатації та технічного обслуговування зрошувальної інфраструктури, схем фінансування та управління.

Очікується, що результатом цієї зустрічі стане налагодження контактів на обласному рівні між зацікавленими у співпраці сторонами для напрацювання стратегії відновлення зрошення та схем трансформації в управлінні зрошенням.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області