Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасників АТО чекають у органах соцзахисту за місцем проживання

16 червня 2015 - 16:32

На черговому засіданні консультативної ради учасників АТО при облдержадміністрації  завершилося формування її складу, а саме обранням двох нових членів. Як зазначив голова ради В’ячеслав Зайцев, тепер у робочих групах по кожному напрямку буде працювати по два – три представники.

Одним з головних питань порядку денного стало налагодження взаємодії з органами соцзахисту. З цією метою на засідання запросили представників Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Як повідомила заступник начальника управління соціальних гарантій та державної соцдопомоги Департаменту Лілія Скорик, наразі в органах соцзахисту стали на облік із числа учасників АТО лише 34 інваліди, 310 учасників бойових дій, 139 членів сімей загиблих. Зрозуміло, що людей з цими статусами незрівнянно більше. Відповідно ті, хто не звернувся до органів соцзахисту, не може користуватися передбаченими законодавством пільгами та  послугами. 

Заступник  начальника управління соціальних послуг та соцзабезпечення Вікторія Герасименко поінформувала про реалізацію обласної програми «Назустріч людям», дія якої розповсюджується і на учасників АТО. Зокрема, про можливості медичної, психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування, забезпечення інвалідів технічними засобами тощо. Але головна проблема в тому, що за отриманням цих послуг звертаються одиниці учасників АТО. Наприклад, за 2014 рік технічні засоби отримали лише троє інвалідів.

Посадовці пояснили учасникам засідання весь алгоритм дій  учасників АТО, які мають право на пільги, першим кроком з яких має бути реєстрація в органах соцзахисту за місцем проживання. У ході обговорення також домовилися про систему контактів та  постійної взаємодії між радою та структурним підрозділом.

Учасники АТО також можуть звертатися за консультаціями на телефон «гарячої лінії» Департаменту: 764-13-62

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області