Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів – важливий крок до енергетичної незалежності країни

16 червня 2015 - 17:02

На цьому наголошувалося під час семінару з питань енергоефективного партнерства, який відбувся під головуванням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Леоніда Березинського в рамках розширеного засідання регіональної ради ОСББ області. У заході взяли участь перший заступник голови Держенергоефективності України Олексій Корчміт, заступник голови Національної ради з питань створення та функціонування ОСББ, голова Асоціації ОСББ та ЖБК Дніпропетровської області Катерина Чижик, консультант проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Вікторія Погорєлова, голови ОСББ та ЖБК, представники банківських установ, що надають кредити на енергоефективні заходи.

Відкриваючи захід, Леонід Березинський підкреслив, що в сучасних умовах підвищення енергоефективності та впровадження енергозберігаючих технологій є стратегічним завданням національної економіки, органів влади всіх рівнів, бізнесу,  громадян.

- Визначивши досягнення енергетичної незалежності одним із пріоритетів, держава здійснює конкретні кроки щодо залучення населення до утеплення житла та впровадження інших енергоефективних заходів, - зазначив посадовець.

Одним із таких важливих кроків є відшкодування фізичним особам, ОСББ та ЖСК частини суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання.  Постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 231 запроваджено спрощену процедуру відшкодування кредитів, залучених мешканцями одноквартирних будинків і квартир багатоповерхівок, об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків або житлово-будівельними кооперативами на впровадження енергоефективних заходів. Протягом 2015 року на стимулювання населення, ОСББ і ЖБК до впровадження енергоефективних заходів передбачається виділення з державного бюджету України 343,5 млн. грн. Сума відшкодування коливається в межах від 20% до 40% від суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання, перелік якого досить широкий: від вікон з енергозберігаючим склом до сонячних колекторів для виробництва теплової енергії та підігріву води.

Учасники семінару ознайомилися з переліком енергоефективного обладнання,

умовами надання та відшкодування частини кредитів,  залучених на енергоефективні заходи.

Тепер від представників місцевої влади очікують проведення роз'яснювальної роботи серед населення про переваги програм державної підтримки енергоефективних заходів, а від керівників ОСББ та ЖБК  - більш активної участі у державних програмах упровадження енергозберігаючих технологій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області