Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лісництва вживають протипожежних заходів і готові швидко ліквідувати загоряння

16 червня 2015 - 18:00

Лісництва вживають протипожежних заходів і готові швидко ліквідувати загоряння

Про це під час республіканської  селекторної наради з питань запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній пожежонебезпечний період 2015 року, яку провів Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, доповів начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Мирон Полуліх. В обласній студії також працювали директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький та його заступник Олександр Ясинецький.

Аналізуючи пожежну ситуацію в порівнянні з минулим роком, Мирон Полуліх підкреслив, що в 2015 році кількість і площа пожеж на території державного лісового фонду зменшилась на 50% та 76% відповідно (2014 рік - шість випадків, площа пожеж 5,13 га, 2015 рік - три випадки, площа 1,21 га). Такого позитивного результату, за словами посадовця, було досягнуто завдяки проведеній профілактичній роботі: своєчасному влаштуванню та догляду за мінералізованими смугами, перекриттю позапланових лісових доріг, розміщенню вздовж доріг аншлагів про заборону в’їзду в ліс у пожежонебезпечний період, роз’яснювальній роботі серед населення, патрулюванню лісових масивів.

З метою належної підготовки лісогосподарських підприємств обласним управлінням лісового та мисливського господарства до пожежонебезпечного періоду  виконано широкий перелік заходів. Зокрема, в Олександрівському, Кам’янському, Водянському та Іванівському лісництвах утворено п’ять лісових пожежних станцій першого типу; проведено навчання особового складу лісових пожежних станцій та членів команд добровільних пожежних дружин, а також огляд всіх технічних засобів пожежогасіння, спостереження, зв’язку та інших матеріальних ресурсів, що використовуються для охорони лісів від пожеж; виконано роботи щодо підвищення пожежостійкості лісів шляхом підняття крон хвойних дерев уздовж магістральних доріг (15,7 га);

на всіх лісогосподарських підприємствах області розроблено проекти облаштування лісових насаджень; у засобах масової інформації посилено профілактичну роботу серед населення; головою обласної державної адміністрації затверджено зведений типовий мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж на території області.

Вжиті заходи дозволяють ефективно запобігати масовим пожежам лісів.

Нагадаємо, загальна площа лісового фонду лісогосподарських підприємств, що підпорядковуються Запорізькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства, становить 76,8 тис. га, в тому числі вкриті лісом 34,1 тис. га, із них 4,0 тис. га - шпилькові насадження (12%), у тому числі 11,1 тис. га - молодняки і середньовікові насадження (33%), які є найбільш небезпечними у пожежному відношенні, що разом із складними природнокліматичними умовами суттєво впливає на стан природної пожежної небезпеки лісів і вимагає постійної уваги з боку лісогосподарських підприємств щодо їх охорони і збереження від вогню.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області