Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Область отримає гроші з регіонального фонду розвитку для зведення соціальних об’єктів»

16 червня 2015 - 19:22

Григорій Самардак: «Область отримає гроші з регіонального фонду розвитку для зведення соціальних об’єктів»

Сьогодні в Мінрегіоні України під головуванням віце-прем’єр-міністра України, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка відбулося перше засідання Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися коштом державного фонду регіонального розвитку у 2015 році.

Для участі у засіданні було запрошено 10 областей, які першими направили до Мінрегіону України проекти регіонального розвитку. Серед них і Запорізька область, яку представляла директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елла Слепян.

За результатами оцінювання Міжвідомчою комісією декільком регіонам було запропоновано в робочому порядку доопрацювати подані матеріали.

Віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко наголосив, що Запорізькою областю матеріали підготовлені з дотриманням усіх вимог закону та подані в установлені терміни, у зв’язку з чим питання та зауваження до  області відсутні.

На думку голови облдержадміністрації Григорія Самардака наші проекті повинні отримати фінансування. Адже крім того, що вони відповідають необхідним вимогам, всі інвестиційні програми мають велике соціальне значення.     

- Ми подали до Мінрегіону найбільш важливі соціальні об’єкті. Вони перш за все вимагають фінансування. Це, наприклад, поліклініки та лікарні, що потребують реконструкції. Все було узгоджено з народними депутатами, керівниками територій, експертами. Всього 11 об’єктів, що пройшли ретельну прозору перевірку. Тобто ми вже довели, що здатні доробити, добудувати за умов фінансування. Зважаючи, що проекти від Запорізької області на першому етапі відразу заслужили позитивну оцінку, впевнений, що регіон отримає гроші з фонду регіонального розвитку, - заявив Григорій Самардак.

Довідково:

Починаючи з 2012 року в Україні функціонує державний фонд регіонального розвитку. У поточному році в Державному бюджеті України заплановано фонд в обсязі 3 млрд. грн, з яких області доведені кошти - 98,948 млн. грн. Державний фонд регіонального розвитку має стати ефективним інструментом реалізації конкурентних переваг, реагування на виклики та ризики розвитку регіонів, каталізатором для розгортання інвестиційної активності та притоку приватних інвестицій в розвиток територіальних громад.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.