Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Знання запорізьких учнів оцінено на всеукраїнському рівні

18 червня 2015 - 14:48

Знання запорізьких учнів оцінено на всеукраїнському рівні

Із закінченням навчального року Департаментом освіти і науки облдержадміністрації підбито підсумки виступу команд Запорізької області на ІІІ (державному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, а також на ІV (державному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Так, у конкурсі МАН взяли участь 54 учні 9-11 класів, з яких 28 визнані переможцями.

Найкращі досягнення запорізькі учні продемонстрували на наукових відділеннях технічних наук, історії, фізики та астрономії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, математики, економіки.

Порівняно з минулим роком покращено результати на наукових відділеннях історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, економіки, стабільно високими залишились результати на відділенні технічних наук.

Підготували переможців у навчальних закладах 13 міст і районів, а саме: Мелітополя, Енергодара, Бердянська, Жовтневого, Комунарського, Орджонікідзевського, Хортицького, Шевченківського районів м. Запоріжжя;  Бердянського, Василівського, Приморського районах, а також у комунальних закладах: «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум», «Малобілозерська спеціалізована естетична школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Дивосвіт», «Мелітопольська спеціалізована школа-інтернат ІІІ ступеня «Творчість».

Серед переможців – старшокласники з 18 загальноосвітніх навчальних закладів області, з яких 14 шкіл нового типу (шість гімназій, шість ліцеїв, одна спеціалізована школа), два загальноосвітні навчальні заклади і три школи-інтернати нового покоління.

Четверо обдарованих учнів посіли І місце в Україні в конкурсі-захисті МАН: Калугін Дмитро (наукове відділення фізики й астрономії, секція експериментальної фізики, гімназія № 28), Ликов Данило (наукове відділення технічних наук, секція технологічних процесів та перспективних технологій, ліцей «Логос» м. Запоріжжя), Лихо Марина (наукове відділення мовознавства, секція російської мови, багатопрофільний ліцей, м. Енергодар), Орлова Юлія (наукове відділення екології та аграрних наук, секція селекції та генетики, ліцей № 99).

На Всеукраїнських учнівських олімпіадах державного рівня виступили 103 учні 8-11 класів (минулого року – 94), з яких 54 стали переможцями.

Найкращих показників досягли команди області на олімпіадах з хімії (шість переможців), української мови та літератури, французької мови (по п’ять  переможців), німецької мови, астрономії, економіки (по чотири переможці), російської мови й літератури, англійської мови, фізики, екології, географії, інформатики (по три переможці).

Порівняно з минулим роком якість виступу команд області зросла, зокрема на олімпіадах з української мови та літератури, російської мови та літератури, астрономії, хімії, екології, інформатики, інформаційних технологій.

Найрезультативнішими на Всеукраїнських олімпіадах 2015 року стали команди: гімназії № 28, ліцею № 99 та ліцею «Логос»  м. Запоріжжя.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі