Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Енергоефективність та якісне водозабезпечення - стратегічний напрям розвитку житлово-комунального господарства

18 червня 2015 - 16:30

У рамках розробки проекту Стратегії розвитку області-2020  робоча підгрупа «Підвищення якості житлово-комунальних послуг та розвиток будівельної галузі» зосереджена на питаннях забезпечення населення якісною питною водою, розвитку конкурентного середовища на ринку житла та підвищення енергоефективності житлового-комунального господарства. Саме по цих напрямах визначено стратегічні та операційні цілі, завдання, потенційно можливі сфери реалізації проектів, а також індикатори на черговому засіданні, яке провів заступник директора Департаменту житлово- комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко. Так, стратегічними цілями залишається розвиток людського капіталу та підвищення ефективності використання економічного потенціалу регіону. До операційних цілей віднесено створення комфортних та безпечних умов проживання населення,  реалізація будівельного потенціалу регіону. Підвищення якості житлово-комунальних послуг та розвиток будівельної галузі розробники пов’язують  зокрема з поліпшенням якості питної води та водозабезпечення споживачів, розвитком конкурентного середовища на ринку обслуговування житла, сприянням залученню інвестицій у будівництво та реконструкцію вулично-дорожньої мережі інженерної та соціальної інфраструктури, утворенням технополісів, технопарків, центрів трансферу технологій тощо.

Потенційно можливих сфер реалізації проектів визначено наразі двадцять: від розвитку водопровідно-каналізаційного господарства та сприяння створенню і функціонуванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків до реновації промислових територій для розміщення виробництва за сучасними технологіями та стимулювання розвитку галузі будівництва та виробництва будівельних матеріалів.

Оцінювати реалізацію проектів пропонується за такими індикаторами як рівень охоплення централізованим питним постачанням населення та населених пунктів; частка зношених та аварійних водопровідних мереж; частка загальної площі багатоквартирного житлового фонду, що передано в управління приватним управителям; кількість діючих ОСББ; площа прийнятого в експлуатацію житла, кількість одиниць оформленої містобудівної документації; обсяги виконання будівельних робот.

Під час засідання учасники робочої підгрупи погодили стратегічні цілі та напрями, проте вважали за необхідне відкоригувати деякі індикатори та заходи. Після врахування всіх пропозицій відкоригований проект буде передано до Департаменту економічного розвитку і торгівлі для включення в загальну Стратегії розвитку області. 

 

Управління у справах преси та інформації 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні