Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території готуються до перевірки стану техногенної і пожежної безпеки

18 червня 2015 - 16:51

Літній період, який супроводжується такими явищами як підвищена пожежна небезпека, масовий відпочинок населення, особливо на водних об’єктах, загострення санітарно-епідеміологічної ситуації та викликаних цим інфекційних захворювань, продиктував порядок денний чергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Захід провів директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея.

При обговоренні питання запобігання та протидії пожежам у лісах та на сільгоспугіддях традиційно зверталася увага на заборону спалювання стерні після збору урожаю, обмеження на відвідування населенням лісів та в’їзду автотранспорту до них.    Ключовим у цій роботі має стати чітка взаємодія сил та засобів пожежогасіння, а також посилений контроль, широка роз’яснювальня робота з боку місцевих органів влади.

За підсумками розгляду стану підготовки місць масового відпочинку населення та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя надано доручення керівникам низки територій, насамперед курортної зони. Вони стосуються в основному забезпечення населення якісною питною водою, безперебійної роботи каналізаційної системи, організації своєчасного вивезення відходів, недопущення стихійної торгівлі харчовими продуктами.

Під час засідання Володимир Шлея повідомив керівникам територій, що у період з 13 по 24 липня заплановано проведення комплексної перевірки щодо стану цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки. Перевірятимуться всі міста та вибірково – більшість районів, тому підготуватися варто всім. Слід звернути увагу на стан засобів зв’язку та оповіщення, можливість оперативного прийняття рішень, наявність матеріального резерву тощо.

Крім цього, до комісії звернулася Бердянська міська рада у зв’язку з аварійною ситуацією, що склалася на самопливних каналізаційних колекторах, прокладених на Бердянській косі. Несвоєчасне усунення пошкоджень може призвести до ускладнення епідеміологічної ситуації на міських пляжах, зриву курортного сезону та соціального напруження в місті. Як повідомив заступник Бердянського міського голови Олександр Свідло, на виконання робіт з ліквідації аварії необхідно понад 2,5 млн. грн.. Більше 200 тис. грн.. уже виділено з резервного фонду міського бюджету та Бердянським водоканалом. Решту суми місто просить виділити з резервного фонду обласного бюджету. За підсумками обговорення цього питання відповідним структурним підрозділам доручено до 23 червня визначити точну суму необхідних коштів, джерела фінансування та надати інформацію голові облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні