Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Канадські експерти пропонують доступ до найсучасніших знань і ресурсів для розвитку територій

22 червня 2015 - 16:45

За участю фахівців Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності, Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації та громадськості відбулася зустріч з представниками Федерації канадських муніципалітетів та керівництвом проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), що співпрацюватиме з чотирма містами-партнерами області протягом 2015-2020 років. Наразі відбувається конкурсний відбір міст, який завершиться 25 вересня. Здійснюється він, зокрема, шляхом відвідування місією представників Проекту ПРОМІС міст-кандидатів та зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування, бізнес-спільноти та громадськості. Про своє бажання взяти участь у проекті заявили Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар і Токмак. Обласний центр став першим містом, котре відвідала міжнародна делегація. Серед питань, які цікавили представників проекту ПРОМІС, і, безумовно, вплинуть на відбір міст-учасників, були досвід участі місцевої громади в подібних проектах, відносини між владою та громадськими організаціями та залучення громадськості до розвитку територій, діяльність влади щодо створення інвестиційного продукту та залучення інвестицій і т.д.

Міста-переможці конкурсного відбору отримають доступ до найсучасніших знань і ресурсів у сфері місцевого економічного розвитку в напрямках «Запровадження моделі «відкритого уряду» і забезпечення прозорості та ефективності прийняття рішень органами місцевого самоврядування», «Підтримка розвитку та підвищення ефективності діяльності малих і середніх підприємств», «Покращення співпраці місцевих, регіональних та центральних органів влади у сфері децентралізації та міжвідомчого співробітництва». Крім того, допомогу міжнародних фахівців отримає область, зокрема ПРОМІС долучиться до розробки та впровадження проектів у рамках обласної Стратегії 2020. Під час зустрічі представники проекту та фахівці Управління зовнішніх відносин та Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації домовилися про налагодження подальшого належного співробітництва.

Довідково:

Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) впроваджується з квітня 2015 року до грудня 2020 Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Уряду Канади. Проект спрямований на зміцнення муніципального сектору України, запровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації управління та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України