Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «В області мобілізовані всі сили задля ліквідації наслідків стихії»

27 червня 2015 - 12:43

Григорій Самардак: «В області мобілізовані всі сили задля ліквідації наслідків стихії»

Сьогодні вранці голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів селекторну нараду з керівниками міст і районів краю. Також про свою роботу доповіли представники всіх служб, що беруть участь у ліквідації наслідків учорашньої негоди.

За словами начальника ГУ ДСНС України у Запорізькій області Олексія Лепського, за минулу добу в регіоні не було зафіксовано жодної надзвичайно ситуації. Рятувальники на виклики виїжджали 19 разів, 6 яких для відкачування води та допомоги потерпілим від зливи. Більше за інших від стихії постраждав обласний центр. Так за даними Гідрометеослужби, за минулу добу в місті випало 80 мм опадів – більше за місячну норму.

Так, у Хортицкому районі в лікарні №1 відбулося підтоплення цокольного службового приміщення. Рятувальники разом зі співробітниками лікувального закладу відкачали близько 1,2 кубометра води. А по вул. Олександрівській сталося підтоплення підвального приміщення приватного подвір’я. Рятувальники за допомогою плавучої мотопомпи відкачали воду, об’ємом близько 4 кубометра води. Від ГУ ДСНС залучалися 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки. Також в Ленінському районі по вул. Зачиняєва в наслідок сильної зливи стався розлив русла ріки із послідуючим підтопленням підвального приміщення будівлі приватного подвір’я та кімнат. В будинку знаходилась літня жінка, інвалід II групи. Вона була врятована та доставлена у медичний заклад.

Крім того, на нараді обговорили ситуацію в цілому в регіоні. В районах області надзвичайних подій не зафіксовано. Тільки в Куйбишевському районі через зливу сталося підтоплення греблі Комиш-Зорянского ставка. За словами голови районної адміністрації Артема Попова, завдяки вчасно прийнятим заходам вдалося уникнути лиха. Також посадовець доповів, що на ділянці автодороги державного значення  сполученням смт. Куйбишеве-м.Бердянськ в результаті сильних опадів було пошкоджено конструкцію дорожнього покриття - розмито ділянку дороги протяжністю 150 м і на сьогодні проїзд по автодорозі ускладнений.

Керманич регіону дав доручення всім профільним службам та керівникам територій завершити в повному обсязі всі відновлювальні роботи та тримати ситуацію на постійному контролі.  

- Сьогодні з 8 ранку обласна служба ДСНС переведена на посилений режим роботи. Також у повній бойовій готовності перебувають всі інші служби. Частина з них вже завершила роботи з ліквідації наслідків негоди, інші ще працюють. Я дав доручення керівникам міст та районів області, провести всі підготовчі заходи в разі повторення стихії. Насамперед це стосується очищення системи зливної каналізації. Погода непередбачувана, тому ми мобілізували всі сили та ресурси для того, аби максимально оперативно відреагувати на можливу негоду, - заявив Григорій Самардак.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області