Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники пленеру «Дивосвіт» створили палаючу скульптуру «Воїн світла і добра»

1 липня 2015 - 16:13

Цей мистецький витвір  створено під час IX Міжнародного мистецького пленеру «Дивосвіт -2015» для звітної виставки, яка традиційно стає підсумком творчих пошуків учасників заходу. Разом з іще 17 роботами – керамічними полотнами, скульптурними та садово-парковими композиціями – вона прикрасить територію Малобілозерської спеціалізованої естетичної школи-інтернату II-III ступенів «Дивосвіт». Саме тут уже дев’ятий рік поспіль відбувається пленер, який перетворився на потужний мистецький рух, що спонукає до набуття багатого творчого досвіду молодими митцями, учнями естетичної школи у їх духовному єднанні з досвідченими діячами образотворчого мистецтва. 

Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, цього разу пленер проходив під девізом «Ми в серці маєм те, що не вмирає…», який є соціально-вагомим і актуальним з позиції сьогодення. На яскравий мистецький форум, що тривав з 10 по 30 червня, завітали визнані майстри з художньої кераміки, скульптури, живопису, графіки тощо з Києва, Криму, Черкас, Львова, Донецька, Енергодара, Запоріжжя, Кременчука. Разом із дивосвітівськими майстрами та учнями вони взяли участь у безлічі цікавих арт-подій. Серед них  майстер-класи та інші заходи, спрямовані на розвиток традицій світового й вітчизняного керамічного мистецтва, творча арт-практика. Учасники не могли оминути знайомства з історичними та культурними пам’ятками Таврійського краю: національним заповідником «Кам’яна могила», колискою запорозького козацтва – Хортицею, мальовничими краєвидами Азовського узбережжя.

Підсумком заходу стало урочисте закриття пленеру, на якому було презентовано роботи учасників, у тому числі й зразок світового тренду – палаюча скульптура.

Під час церемонії  учасників форуму привітали з набуттям нового мистецького досвіду та його блискучою реалізацією директор Департаменту освіти і науки Віктор Захарчук, голова Василівської райдержадміністрації Владислав Садовничий та директор Малобілозерської спеціалізованої естетичної школа-інтернату «Дивосвіт» Яніна Овсієнко.

Нагадаємо, Міжнародний пленер «Дивосвіт» - масштабний мистецький проект у галузі керамічного мистецтва, який проводиться за ініціативи Малобілозерської спеціалізованої естетичної школа-інтернату «Дивосвіт» - асоційованої школи ЮНЕСКО, чотириразового золотого, двічі бронзового призера міжнародних виставок «Сучасні навчальні заклади», «Інноватика в освіті України», володаря звання «Лідер сучасної освіти» та «Флагман сучасної освіти», лауреата Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України