Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Децентралізація - це реальний шлях до підвищення якості життя мешканців кожного села, селища і міста»

1 липня 2015 - 17:49

Григорій Самардак: «Децентралізація - це реальний шлях до підвищення якості життя мешканців кожного села, селища і міста»

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів робочу нараду, в якій взяли участь голова обласної ради Віктор Межейко, міський голова Олександр Сін та заступники керівника регіону Едуард Гугнін, Леонід Березинський, Олексій Литвин та радник голови з питань безпеки Олександр Іщенко.

Одним з актуальних питань обговорення стала підготовка до завершення 44-ої позачергової сесії обласної ради. Нагадаємо, 28 травня сесія була відкрита, але  було оголошено перерву на невизначений термін. Причиною такого кроку стало те, що регіональний парламент так і не зміг дійти  згоди щодо першого питання сесії: «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Запорізької області». На нараді  голова облради Віктор Межейко заявив про готовність депутатів знову зібратися в сесійній залі для продовження обговорення. Попередня дата проведення засідання - 7 липня.

Проведенню сесії облради передуватиме Рада регіонального розвитку Запорізької області, що запланована на п'ятницю. На її засіданні буде обговорюватися єдине питання: «Про стан проведення заходів з добровільного об’єднання територіальних громад у Запорізький області». Участь у заході візьмуть члени ради, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів виконавчої влади, члени робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання громад, керівники громадських організацій.

Крім цього, учасникам наради про підсумки свого відрядження доповів заступник голови-керівник апарату  ОДА Леонід Березинський, який перебував з навчальною метою в Польщі. До програми входило вивчення інформації про модель самоврядування, розподіл компетенції та принципи фінансового та юридичного забезпечення органів самоврядування у європейській державі. За словами посадовця, позитивний досвід сусідньої країни може бути вже сьогодні застосований у нашому краї.

Голова ОДА Григорій Самардак упевнений, що децентралізаціяпотрібна і з кожним днем ​​усе більше запоріжців розуміють необхідність її впровадження.

- Децентралізація – це перерозподіл влади на користь місцевих громад. Повноваження переходять від Президента до людей. Петро Порошенко - перший керівник держави, який готовий передати повноваження. Місцева влада стає набагато більше залежною від громади та набагато менше залежною від центральної влади. Децентралізація - важливий елемент побудови європейської держави. Це право людей мати владу та мати відповідальність. Це реальний шлях до підвищення якості життя мешканців кожного села, селища і міста. Громади мають бути спроможні взяти на себе широкі повноваження у вирішенні місцевих проблем, - наголосив Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи