Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території повинні врахувати недоліки у ході п’ятої хвилі часткової мобілізації

2 липня 2015 - 10:14

Території повинні врахувати недоліки у ході п’ятої хвилі часткової мобілізації

На обласній селекторній нараді підбито підсумки виконання планових завдань щодо поставки мобілізаційних ресурсів у ході п’ятої черги часткової мобілізації, яку провів радник голови облдержадміністрації з питань безпеки  Олександр Іщенко.

За даними обласного військкомату, до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань відправлено 1430 військовозобов’язаних. Це складає 85% доведеного області завдання, та при цьому це другий показник по Україні.  Відмічено ефективну роботу Гуляйпільського,  Куйбишевського та Розівського, Оріхівського, Приазовського, Приморського районних військкоматів, які виконали планове завдання на 100%. Натомість вказано на неналежний рівень роботи Бердянського ОМВК, який має найнижчий показник мобілізованих, а також Василівсько-Михайлівського та Мелітопольсько-Веселівського ОРВК.

Учасники наради проаналізували недоліки у ході п’ятої хвилі часткової мобілізації, які мають бути враховані територіями в подальшому. Адже вже через тиждень стартує шоста черга. Як підкреслив Олександр Іщенко, головне завдання місцевих органів влади та військкоматів на цей період – посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

- В країні створено єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних, що дозволить упорядкувати роботу стосовно призову. Вже ніхто не зможе «відмазуватися», є чіткі критерії, закріплені законодавством, щодо тих, хто повинен проходити військову службу. Люди повинні знати, що це не обов’язково в зоні АТО – туди відправляють відповідно підготовлених і за принципом добровільності.  У той же час слід розуміти, що це не одноразова кампанія, а системна робота з підготовки захисників Батьківщини, як того вимагає ситуація. І всі, хто підлягає військовому обов’язку, повинні пройти навчання, - наголосив Олександр Іщенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України