Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальний захист населення вдосконалюється у відповідності до сучасних умов

2 липня 2015 - 12:30

Соціальний захист населення вдосконалюється у відповідності до сучасних умов

Розпорядження щодо вдосконалення і посилення соціального захисту населення підписав голова облдержадміністрації Григорій Самардак, враховуючи результати розгляду цього питання на засіданні Ради регіонального розвитку області.

Необхідність посилення та вдосконалення соціального захисту населення викликана  складною економічною та політичною ситуацію в країні, що потягла за собою суттєве зниження рівня життя населення, а також загострення соціальних проблем. У зв’язку з цим значно зросла чисельність осіб, які потребують надання субсидій на житлово-комунальні послуги, різних видів соціальної допомоги та соціальних послуг.

За призначенням субсидій уже звернулося понад 98 тис. сімей, що на 42 % більше, ніж було до підвищення тарифів. Прогнозується, що з урахуванням внесених змін у порядок надання пільг, до органів соціального захисту населення області з 1 липня додатково звернуться понад 240 тис. пільговиків для визначення їх права на отримання пільг по доходах.

Крім цього особливої уваги з боку органів влади потребують тимчасово переміщені особи з Донецької та Луганської областей, яких станом на 15 червня обліковано 93,7 тис., а також демобілізовані військовослужбовці та члени сімей учасників антитерористичної операції.

При цьому на порядку денному залишається й питання забезпечення якісного супроводу фахівцями з соціальної роботи родин, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Враховуючи це, з метою забезпечення соціального захисту населення області в сучасних умовах затверджено низку доручень головам райдержадміністрацій щодо посилення та вдосконалення заходів, спрямованих на соціальний захист населення. Зокрема, доручено не допускати скорочення штатної чисельності працівників органів соціального захисту населення; розглянути питання щодо  збільшення фінансування заходів, спрямованих на соціальний захист населення, шляхом внесення змін до бюджетів поточного року; вирішити питання  укомплектування фахівцями з соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою надання якісних соціальних послуг сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, у т.ч.  соціально-психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та членів їх сімей;  звернутися до трудових колективів, навчальних закладів із пропозицією щодо шефства над військовими, які брали участь в АТО, а також над родинами загиблих військовослужбовців, які потребують морально-психологічної, матеріальної або іншої підтримки; організувати безперебійну роботу територіальних органів соціального захисту населення з питань призначення житлової субсидії та пільг з урахуванням доходів тощо.

Питання вдосконалення соціального захисту населення у відповідності до сучасних умов знаходитиметься під постійним контролем обласної влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні