Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Наше спільне завдання - зібрати та зберегти гарний урожай»

2 липня 2015 - 15:36

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів нараду з директором Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрієм Ревуцьким з питання старту збиральної кампанії. Керівник профільного департаменту повідомив, що  в окремих господарствах області збирання ранніх зернових розпочали в третій декаді червня.

- На сьогодні скошено 1000 га ранніх зернових і намолочено 3200 тонн зерна при середній урожайності майже 32 центнера з гектара. Якщо настануть сприятливі погодні умови, частина аграріїв приступить до збирання 6 липня, а масово - з 10 липня. Планується зібрати ранні зернові культури за 15-20 робочих днів. Цього року потрібно скосити та обмолотити 883 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур. До роботи на жнивах буде залучено 2 572 комбайни. Зернозбиральна техніка готова на 96%. Наразі дизельного палива накопичено 97% від потреби, а бензину 75%, - доповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Ревуцький.

Голова ОДА  доручив приділити особливу увагу захисту бізнес-інтересів аграріїв, аби не допустити спроб рейдерського захоплення зібраного врожаю. Крім того, Григорій Самардак закликав особисто йому доповідати про кожен випадок перешкоди аграріям під час проведення збиральних робіт з боку контролюючих органів області. Окреме питання – надання допомоги з боку обласної влади. Регіональна програма підтримки спрямована на тваринництво, а державна - на компенсацію відсоткової ставки за взяті аграріями кредити. На думку керівника регіону, ця допомога недостатня, повинні бути розроблені та прийняті нові профільні програми.

- Зараз триває підготовка Стратегії розвитку Запорізької області до 2020 року. В цьому документі величезна роль відведена темі сільської місцевості. Це один з головних пріоритетів розвитку нашого регіону. Село має розвиватися. Ми повинні чітко сформулювати наші плани з урахуванням побажань аграріїв. І обласна влада має виступити провідником і помічником у цьому напрямку. Та ситуація, що склалася наразі в Запорізькій області, мене не влаштовує. Практично жодна профільна програма підтримки не працює. Тому ми все проаналізуємо, розробимо нову та будемо виходити з ініціативою на обласну раду. Ми маємо прийняти дієву програму. Поки ж усі сили треба спрямувати на збір та збереження гарного врожаю цього року, - заявив Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні