Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитячі здравниці області популяризуватимуть в інших регіонах

2 липня 2015 - 15:43

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін за підсумками поїздки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Бердянська («Червона гвоздика», «Факел», «Оріон», «Молода гвардія») та Приморського району («Прометей», та ім. Гагаріна). Виїзний захід було організовано директором Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігорем Мещаном на виконання відповідного доручення керівництва області. До нього було залучено представників органів місцевого самоврядування, прокуратури, ГУ Держсанепідслужби України, Головного управління ДСНС України, Головного управління МВС України та Бердянського прикордонного загону Державної прикордонної служби України, а також журналістів. Основною метою відвідування таборів було перевірити, чи відповідають якість та безпека дитячого відпочинку тому, що було задекларовано на початку сезону, крім того - відзняти матеріал для популяризації закладів.

Другий рік поспіль справою честі для прифронтової області є забезпечення дітям гарного відпочинку, адже доводиться переконувати, що безпеку тут гарантовано, море, як і раніше, лагідне, а курортний затишний Бердянськ  не має нічого спільного з селищем Бердянське Донецької області, де точаться бойові дії. Це покликані продемонструвати сюжети, зроблені журналістами на місці для подальшого розміщення на телеканалах. Тим більше, що бердянським та приморським таборам, на переконання Едуарда Гугніна, є чим похвалитися. Цього року багато дитячих закладів вдосконалили і зміст відпочинку, і систему безпеки. Успішний досвід поширюватимуть на інші заклади.

 - В одному з таборів, наприклад, створено етно-село, де дітей залучають до українських традицій, знайомлять з ремеслами, вчать ліпити вареники. Це чудово, красиво! У другому запроваджено систему відео-нагляду, встановлено камери, й батьки з допомогою Інтернету можуть  побачити он-лайн, що відбувається в таборі. Це добрий приклад контролю за якістю відпочинку. Ми будемо рекомендувати іншим закладам упроваджувати такий досвід, - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Обласна влада гарантує безпечне перебування дітей у таборах та запрошує бажаючих залучитися до оздоровлення та відпочинку в дитячих здравницях області.

Також посадовець зазначив, що цього року з’явилися нові категорії дітей, яких потрібно забезпечити якісним оздоровленням, насамперед, мова йде про дітей учасників АТО. Наступного тижня таку групу відправлять до одного із закладів всесвітньовідомого табору «Артек», який розташовано в Пущі-Озерній під Києвом. Едуард Гугнін підкреслив, що коштів на дитяче оздоровлення достатньо, тож усі категорії дітей, які згідно з законодавством повинні бути забезпечені відпочинком та оздоровленням, стовідсотково ними будуть охоплені.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні