Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Марафон з безкоштовної діагностики родимок розширює географію

15 липня 2015 - 12:32

Марафон з безкоштовної діагностики родимок розширює географію

Підбито підсумки марафону з безкоштовної онкодіагностики родимок у дітей, який відбувся в області у рамках міжнародної програми «Євромеланома-2015». За повідомленням Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, цього року онкодіагностику родимок уже проведено в Запоріжжі, Енергодарі, Бердянську та Мелітополі.

Обстеження на небезпечні утворення шкіри за допомогою австрійського дерматоскопу експертного класу MoleMax проводили онкологи клініки лазерної медицини Anabelle, які є членами Міжнародного союзу дерматологів (IDS). Загалом у чотирьох містах області було обстежено 493 дитини. У 19 з них виявлено небезпечні родимки (диспластичні невуси), які будуть видалені у плановому порядку. Ще 57 дітей за результатами обстеження поставлені на диспансерний облік для спостереження за родимками в динаміці. Отримати безкоштовну консультацію онколога-експерта також можуть батьки дітей, яких не встигли обстежити під час акції. Для цього потрібно надіслати фото родимки, яка викликає занепокоєння, на сайт аnabelle.com.ua.

Для того, щоб охопити обстеженням якомога більше дітей, марафон з безкоштовної онкодіагностики родимок буде продовжено у Вільнянському, Пологівському та Гульяйпільському районах.

Нагадаємо, обстеження на небезпечні утворення шкіри традиційно відбувається в області за підтримки обласної державної адміністрації та обласної спілки лікарів-онкологів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії