Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Воїни АТО мають бути найбільш привілейованою частиною суспільства»

21 липня 2015 - 10:50

Григорій Самардак: «Воїни АТО мають бути найбільш привілейованою частиною суспільства»

В обласному центрі воїну АТО відмовили у пільговому проїзді в автобусі із Запоріжжя до Миколаївської області. Хоча учасник бойових дій Олександр К. мав для цього всі законні підстави. Один із перевізників висадив його з автобуса. Тим не менше, завдяки старанням співробітників запорізького автовокзалу військовий дістався до пункту призначення вже на іншому транспорті. У ситуацію втрутилися представники Громадської ради при облдержадміністрації, також цей випадок отримав широкий розголос у запорізьких ЗМІ.

Керівник регіону Григорій Самардак дав доручення директорові Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Андрію Антонову провести всебічне об'єктивне розслідування інциденту та вжити необхідних заходів щодо покарання недобросовісного перевізника. Наразі представники влади разом з громадськістю збирають необхідну інформацію щодо цього випадку та готують звернення до Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті України.

- Це кричущий випадок, що не може залишатися без втручання з боку обласної влади. Перевізник з Миколаївської області не тільки порушив закон, а й вчинив непатріотично. Воїни АТО мають бути найбільш привілейованою частиною суспільства, вони це заслужили. Завдяки їм у Запорізькій області та й у Миколаївській також панує мир і порядок. У нас немає повноважень розірвати договір на обслуговування маршруту з перевізником з іншого регіону. Тому ми зберемо всі факти щодо порушення та звернемося до Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті України, де, думаю, приймуть рішення про покарання перевізника. Наше завдання - не допустити повторення таких випадків. Моніторинг з боку обласної влади проводиться постійно, особливо що стосується пільгового або безкоштовного перевезення героїв АТО. З недобросовісними перевізниками відразу будемо розривати угоди. Нікому в Запорізькій області не дозволено порушувати законні права наших захисників, - заявив Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області