Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міста та райони області прикрасили майже 10 тисяч державних прапорів України

3 серпня 2015 - 09:56

Міста та райони області прикрасили майже 10 тисяч державних прапорів України

Рік тому за ініціативи Громадської ради при облдержадміністрації було розпочато акцію з популяризації національної символіки у регіоні. Національні кольори об’єднали запоріжців проти зовнішньої агресії, стали модним та стильним елементом нашого  повсякденного життя. Влада активно підтримала дії щодо розміщення державних прапорів України та національної символіки, сприяла ініціативам громадськості щодо розфарбування у синьо-жовті кольори міської забудови, проведенню інформаційно-просвітницької роботи про історію та значення державних символів України.

За інформацією начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Олександра Зубченка, протягом року в регіоні  розміщено 9,6 тис. нових державних прапорів. Велику спонсорську допомогу надав соціально відповідальний бізнес - майже 250 тис. грн.. До поширення синьо-жовтих прапорів, стрічок, декоративних виробів, розмальовування патріотичними графіті мостів, автобусних зупинок, фасадів будинків, огорож, електричних опор, проведення флешмобів долучилися представники 470 громадських організацій, учні та студенти.

Найбільш активно працювала громадськість м. Запоріжжя, Якимівського, Гуляйпільського, Василівського та Куйбишевського районів. Нову традицію започатковано у Веселівській РДА – приймаючи присягу, держслужбовець отримує у подарунок державний прапорець та герб. Педагоги Оріхівського та Токмацького районів багато зробили для знайомства школярів з історичною еволюцією Державного Прапора та  Малого Державного Герба України. Керівництво Мелітопольского міськвиконкому разом із представниками соціально відповідального бізнесу зосередилось на залученні  позабюджетних коштів для виготовлення національної символіки.

Понад 60 найкращих активістів буде відзначено грамотами та подяками облдержадміністрації, а до Дня Державного Прапора України в області замайорять ще понад 200 нових синьо-жовтих стягів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області