Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національно-патріотичному вихованню молоді – особливу увагу

20 серпня 2015 - 13:11

Чергове засідання Координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури та спорту розпочалося урочисто: головуючий – заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін нагородив активну та талановиту молодь запорізького краю, зокрема лауреатів премії Кабінету Міністрів України, а також переможців обласного конкурсу обдарованої молоді у галузі мистецтва.

Після нагородження члени ради перейшли до обговорення питань порядку денного. Зокрема визначилися щодо організації та проведення в області Дня фізичної культури та спорту. За доповіддю начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталії Власової, одним із найцікавіших та найчисельніших заходів у рамках святкування стане зарядка з олімпійцями. Торік вона вперше відбулася на площі біля облдержадміністрації та сподобалася як учасникам, так і випадковим перехожим, які залюбки приєднувалися до посадовців-фізкультурників. Крім цього, до Дня фізичної культури та спорту для школярів відбудеться «Олімпійській урок», а для всіх поціновувачів спорту та здорового способу життя у Запоріжжі, та інших містах та районах області пройде ціла низка спортивно-масових заходів.

Не оминули увагою члени ради і підготовку до Дня Незалежності України та Дня Державного прапора України, загалом – організацію і проведення роботи з національно-патріотичного виховання запорізької молоді. За підсумками розгляду цього питання Координаційна рада вирішила посилити роботу щодо висвітлення заходів національно-патріотичного виховання у засобах масової інформації; сприяти вирішенню питань щодо створення у районах області координаційних рад з національно-патріотичного виховання тощо.

Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що питанням національно-патріотичного виховання молоді необхідно приділяти особливу увагу, при цьому зосереджуватися не лише на загальноукраїнському патріотизмі, а й на регіональному.

- Молодь повинна бачити, що в нас є свої регіональні особливості, якими ми пишаємося і які органічно доповнюють історичне, культурне різноманіття України. Кожна територія повинна мати таки «родзинки», - зазначив посадовець.    

Також під час засідання Координаційної ради було розглянуто діяльність сектору праці для молоді та студентських центрів праці в напрямку тимчасового працевлаштування молоді, підбито підсумки літнього трудового семестру, а також обговорено низку інших питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури та спорту в області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області