Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підписано Меморандум про співпрацю між «Укроборонпромом» і облдержадміністрацією

21 серпня 2015 - 17:10

У присутності керівників майже всіх великих промислових підприємств області свої підписи під Меморандумом поставили генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов та голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Очільник області наголосив, що меморандум спрямований на те, щоб насамперед забезпечити державним замовленням промислові потужності запорізьких підприємств усіх форм власності. Григорій Самардак підкреслив, що 3-4 роки тому приймалися злочинні рішення про замовлення вузлів та комплектуючих для української оборонної промисловості в Росії, тож сьогодні потрібно виправляти становище та займатися імпортозаміщенням.

- Ми шукаємо всі можливості для залучення до області інвестицій. Співпраця з концерном «Укроборонпром» - це внутрішні інвестиції. Цей Меморандум наповнений не ідеологічним, не політичним змістом, він наповнений виключно практичним змістом, - зазначив очільник облдержадміністрації.

У свою чергу генеральний директор «Укроборонпрому» підкреслив, що співпраця з державним концерном підвищує капіталізацію та поліпшує ліквідність підприємств. Крім того, це можливість долучитися до зміцнення обороноспроможності держави. Роман Романов попередив потенційних партнерів «Оборонпрому» про бюрократичну інерцію, яка, на жаль, властива всім державним підприємствам, але підкреслив, що своїх зобов'язань, у першу чергу фінансових, концерн дотримується неухильно. Тож для запорізьких підприємств співпраця з ДК буде дуже вигідна.

Конструкторському та технологічному персоналу запорізьких заводів він запропонував ознайомитися із каталогом комплектуючих, що потребують заміщення українськими виробами та підготувати свої пропозиції щодо їх випуску.

Контакти між «Укроборонпромом» та запорізькими підприємствами здійснюватимуться через Департамент промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.