Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Альтернативи сімейній медицині немає

30 листопада 2006 - 13:08

Крім пленарних засідань учасники конференції відвідали медичні заклади Михайлівського району, де чи не вперше в Україні впроваджено в життя всі засади розвитку нового напрямку реформування галузі охорони здоров'я.

У нашій області амбулаторії сімейної медицини почали діяти з 1999 року. З 2003 року в Михайлівському районі впроваджується пілотний проект ТАСІС «Профілактичні та первинні заходи охорони здоров'я України». Нині тут в кожній сільській та селищній раді є медичний заклад первинної медико-санітарної допомоги, який фінансується за рахунок районного бюджету, має денний стаціонар та аптечний пункт.

Впровадження принципу сімейної медицини активно проходить у Приморському, Приазовському, Токмацькому, Василівському районах. Нині в області функціонує 78 первинних медико-санітарних закладів зі 138 дільницями.

Сімейна медицина – це медицина не завтрашнього, а вже сьогоднішнього дня. Тому подальшим етапом її розвитку, як стверджують медики, має стати:

  • створення умов щодо економічної зацікавленості медичного персоналу в кінцевому результаті своєї праці;
  • формування системи надання населенню доступних та якісних медичних послуг на засадах сімейної медицини, що забезпечить зменшення потреби у дорогих видах медичної допомоги.
     

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також