Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

В шести новостворених громадах Запорізької області визначились лідери на посаду голів

26 жовтня 2015 - 08:04

В шести новостворених громадах Запорізької області визначились лідери на посаду голів

25 жовтня шість об’єднаних територіальних громад Запорізької області обрали своїх лідерів. За попередніми даними, всі лідери громад отримали абсолютну більшість голосів виборців. З великим відривом від інших кандидатів перемогли Ігор Гнатуша (на посаду голови Комиш-Зорянської селищної територіальної громади Куйбишевського району), Петро Кияшко (на посаду голови Веселівської селищної територіальна громади Веселівського району), Олександр Романюк (на посаду голови Смирновської сільської територіальної громади Куйбишевського району), Наталія Кушнір (на посаду головиБерестівської сільської територіальної громади Бердянського району), Володимир Сідун (на посаду голови Преображенської сільської територіальної громади Оріхівського району) та Микола Гузенко (на посаду головиЧапаєвської сільської територіальної громади Пологівського району). Попередньо, за Петра Кияшка свої голоси віддали 70% веселівців, за Миколу Гузенка – 52% чапаєвців.

«Нинішні вибори до місцевих рад відкривають нові можливості для тих шести громад Запорізької області, які вже об’єдналися і взяли на себе відповідальність за майбутнє своїх територій. Адже вони отримують широкі повноваження у вирішенні місцевих питань», - так прокоментував підсумки виборів – 2015 керівник Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун.

Нагадаємо, що у відповідності до Податкового та Бюджетного Кодексів України, громади з 2016 року отримують додаткові фінансові надходження. Тобто, громади зможуть швидше розвиватися, створюючи інфраструктуру, необхідну і зручну жителям населених пунктів, які увійшли до їхнього складу.

«Багато в чому подальший розвиток громад залежить від правильності вибору керівників та депутатів рад громад. Переконаний: отримавши довіру своїх громад, новообрані керівники і депутатський корпус доведуть суттєві переваги децентралізації влади і покажуть приклад іншим територіям для якнайшвидшого об’єднання», - підкреслив Олександр Свистун.

 

Прес-центр Офісу реформ

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію