Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Запорізька область подала низку інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані у 2016 році за кошти ДФРР

28 жовтня 2015 - 11:23

Запорізька область подала низку інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані у 2016 році за кошти ДФРР

Мінрегіон нагадує про можливість реалізації у 2016 році інвестиційних проектів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Відповідні листи за дорученням Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди  були направлені 26 жовтня головам обласних та Київської міської державних адміністрацій.

«Ми просимо забезпечити якісний відбір інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що мають реалізовуватися у 2016 році за рахунок коштів ДФРР, опрацювавши це питання з райдержадміністраціями та зобов’язавши їх поінформувати кожну територіальну громаду стосовно підготовки таких проектів», — йдеться у зверненні.

Так, станом на 26.10.2015 до Мінрегіону відповідні пропозиції подано лише Запорізькою, Кіровоградською, Харківською обласними та Київською міською державними адміністраціями. При цьому не всі інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, подані цими регіонами, відповідають визначеним законодавством напрямам спрямування коштів державного фонду регіонального розвитку.

Перший заступник Міністра нагадав, що реалізація відповідних програм і проектів повинна спрямовуватись на створення оптимальних умов для сталого розвитку спроможних, конкурентоздатних та інвестиційно привабливих територіальних громад, включаючи заходи щодо підготовки фахівців з місцевого розвитку, забезпечення містобудівною документацією, тощо.

«При цьому відповідні кошти, в першу чергу, мають спрямовуватись на проекти, що забезпечуватимуть сталий розвиток громад, які відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», визначились щодо такого об’єднання», — додав він.

Крім того, Мінрегіон запрошує Всеукраїнську асоціацію органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад», Всеукраїнську асоціацію органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Всеукраїнську асоціацію сільських та селищних рад долучитися до роботи з підготовки відповідних інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку.

«Це дасть змогу прискорити подання регіонами до Мінрегіону якісних пропозицій щодо розподілу у 2016 році коштів державного фонду регіонального розвитку», — вважає В’ячеслав Негода.

Довідка

Відповідно до Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.2015 № 196 обласні та Київська міська державні адміністрації подають Мінрегіону пропозиції з переліком і описом інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які пройшли попередній конкурсний відбір відповідно до законодавства та можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у наступному бюджетному періоді.

Бюджетні кошти спрямовуються на фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації; впроваджуються як проекти співробітництва територіальних громад; підтримують добровільно об’єднані територіальні громади.

Мінрегіон за результатами здійснення оцінки та відповідності поданих інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку вимогам законодавства, до 1 серпня року, що передує плановому, подає Кабінету Міністрів України для затвердження пропозиції щодо розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку з переліком відповідних програм і проектів.

Мінрегіоном розроблена Оn-line платформа Державного фонду регіонального розвитку, яка була створена для здійснення прозорого відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР. На цій платформі розміщено: нормативно-правову базу ДФРР; перелік інвестиційних програм і проектів в розрізі регіонів, з визначенням їх статусу та описом.

 

Прес-центр Офісу реформ

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області