Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Є. Червоненко: «Реалії сьогодення вимагають принципово нових підходів до взаємодії органів державної влади з правоохоронними органами»

31 січня 2007 - 14:53

Криміногенна ситуація у Запорізькому регіоні характеризується наявністю вкрай негативної і досить сталої тенденції до посилення злочинності.

«Виклик злочинного світу вимагає від нас нових підходів і більш скоординованих дій», - зазначив голова обласної виконавчої влади у своєму виступі перед правоохоронцями.

Для цього при голові облдержадміністрації створено координаційну раду з питань забезпечення законності, правопорядку, прав та свобод громадян.

Затверджено план заходів щ одо запобігання корупційним і злочинним проявам.

На засіданні колегії обласної державної адміністрації розглянуто питання про стан роботи щодо попередження корупції та правопорушень в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування області.

Однією з основних причин недостатньо ефективної боротьби зі злочинністю, у тому числі з організованими її формами, на думку Євгена Червоненка, є розпорошеність зусиль органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів. В заємодія у сфері боротьби зі злочинністю повинна будуватися на законах, злагодженій і чітко скоординованій діяльності усіх правоохоронних органів, місцевої виконавчої та представницької влади разом з громадськістю.

За словами керівника області, практична взаємодія між правоохоронними органами та органами державної влади у сфері боротьби зі злочинністю має здійснюватися у таких організаційних формах:

  • спільний аналіз стану та результатів діяльності правоохоронних органів та інших державних органів по боротьбі зі злочинністю та корупцією;
  • спільна підготовка та проведення колегій, семінарів, координаційних нарад керівників правоохоронних органів з питань боротьби зі злочинністю;
  • розроблення і затвердження узгоджених планів координаційної діяльності та інших набутих практикою форм;
  • постійне інформування широких верств населення про результати діяльності правоохоронних органів у сфері боротьби зі злочинністю.

Євген Червоненко попросив допомоги органів прокуратури у вирішенні питань своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії як юридичних, так і фізичних осіб. А також взяти під особливу увагу дотримання суб'єктами господарювання всіх форм власності природоохоронного законодавства.

«Покращення екології Запоріжжя – наша спільна справа»,- резюмував Євген Червоненко.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни