Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цього року військову форму одягли майже 7 тисяч запоріжців

29 грудня 2015 - 12:40

Цього року військову форму одягли майже 7 тисяч запоріжців

Запорізьким обласним військовим комісаріатом підбито підсумки  проведення IV, V та VI черг часткової мобілізації людських і транспортних ресурсів до Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, а також призову на строкову військову службу та прийняття на військову службу за контрактом.

Як повідомив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов, у ході трьох черг часткової мобілізації районні (міські) військкомати області призвали 5065 військовозобов’язаних, з них у IV чергу – 2414, у V – 1266,  у VI – 1385 осіб.

Загалом за 2014-2015 роки військовими комісаріатами області під час шести черг мобілізації було призвано 10256 солдатів, сержантів та офіцерів запасу.

Кращих результатів у проведенні мобілізації 2015 року досягли Центральний ОРВК   м. Запоріжжя, Оріхівський РВК, Токмацький ОМВК.

У 2015 році було відновлено призов на строкову військову службу чоловіків  віком від 20 до 27 років, які за станом здоров’я, освітою, морально-діловими якостями придатні до проходження військової служби і не мають підстав для надання відстрочок та звільнення від призову.

У рамках весняної призовної компанії  із Запорізької області відправлено 925 юнаків, а восени – 542. За рік 1467 призовників поповнили лави Збройних Сил  України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту (колишні залізничні війська).

Кращими за підсумками проведення призову на строкову військову службу у 2015 році стали  Вільнянський РВК, Пологівський РВК, Василівський РВК.

Офіцер наголосив, що всі військовослужбовці строкової служби у відповідності з Указом Президента України проходять строкову військову службу у визначених військових частинах, у пунктах їх постійної дислокації та не залучаються до виконання бойових завдань на сході країни в зоні АТО.

Крім цього, у військкоматах області протягом 2015 року тривала активна робота з відбору кандидатів для комплектування військових частин та з’єднань Збройних Сил України військовослужбовцями військової служби за контрактом. Відповідно до плану облвійськкомат мав відібрати протягом року 415 контрактників, а по факту  прийнято на військову службу за контрактом 494 осіб.

За словами Михайла Логвінова, протягом перших трьох місяців 2016 року триватиме приписка громадян 1999 року народження до призовних дільниць. На військовий облік планується поставити близько 8 тисяч юнаків.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни