Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військкомати області готуються відправити на строкову службу майже 700 призовників

25 березня 2016 - 10:55

Військкомати області готуються відправити на строкову службу майже 700 призовників

Паралельно з активною роботою по залученню військовозобов’язаних до служби за контрактом у військкоматах області триває  підготовка до призовної кампанії "Весна 2016", яка буде проходити з 1 квітня по 31 травня цього року. На цей час проводиться попередній медичний огляд, обстеження, лікування та вивчення призовників.

Особливістю цьогорічної призовної кампанії є підвищення вимог щодо якісних показників  рівня освіти, стану здоров’я та морально-ділових якостей призовників.

На строкову військову службу призиватимуться юнаки призовного віку від 20 до 27 років, які за станом здоров’я, рівнем освіти та морально-діловими якостями придатні до проходження військової служби і не мають підстав для надання відстрочки або звільнення.

Як повідомив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов, лави Збройних Сил України та інших військових формувань поповнять близько 700 призовників із Запорізької області. До речі, з цього року відновлено призов на строкову службу Державною прикордонною службою України.

Формування команд молодого поповнення на обласному збірному пункті, їхнє відправлення до військових частин розпочнеться з 5 квітня і триватиме до 31 травня 2016 року. Відправлення буде здійснюватися виключно через навчальні центри Збройних Сил України.

У подальшому всі військовослужбовці,  призвані на строкову військову службу, будуть проходити службу в пунктах постійної дислокації військових частин. Полковник Логвинов підкреслив, що жоден строковик до виконання бойових завдань в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської області залучатися не буде.

Довідково. Терміни строкової військової служби: для солдатів і матросів, які мають середню освіту - 18 місяців, для осіб, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст, магістр -  12 місяців.

Нагадаємо: ухилення від призову на строкову військову службу карається обмеженням волі на термін до трьох років.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»