Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область передала у зону АТО «Євробаньку»

29 березня 2016 - 15:36

У Запоріжжі на площі Героїв презентували пересувний лазнево-пральний комплекс для українських військових. Це вже другий комплекс, який передає Запорізька область у зону АТО. Лазня-пральня отримала робочі назви «Тавр» чи «Євробанька».  Комплекс створено на базі відремонтованого автомобіля «ЗІЛ» волонтером Олегом Поповим з м. Василівка  та благодійним фондом «Солдатські матері».

За словами волонтера, у лазні є парилка та кімната відпочинку, встановлено бак на 3 тонни води, який підігрівається пічкою. Також через бак проходить вихлопна труба, тому гріти воду можна і на ходу. Всередині комплексу є три душові кабінки для зими, а влітку поруч можна розгорнути ще вісім місць для прийому душу.

- Сьогодні в мене день народження. Приймати подарунки завжди приємно, а дарувати – в рази приємніше. Тому я сьогодні дарую лазню військовим, які захищають наш край у зоні АТО. Я створював цей комплекс рік. Але без допомоги мешканців Запорізької області я би не впорався. Люди допомагали, чим могли: технікою, будівельними матеріалами, фарбою, залізом, деревиною. Я власноруч створював цю лазню, але все це я робив не сам. Тому велика подяка всім українцям, які долучилися до цієї справи, - зазначив Олег Попов.

Від Запорізької облдержадміністрації волонтер отримав матеріали для лазні: шланг для мотопомпи та кабель, а також чайний сервіз для кімнати відпочинку та мильно-пральні засоби.

- Лазнево-пральний комплекс здатен забезпечити повсякденні потреби наших бійців. Військові зможуть прати одяг, приймати душ, відвідувати лазню та кімнати відпочинку. Це вже другий комплекс, який Запорізька область передала в зону АТО. Лазня буде знаходитись на передньому рубежі нашої передової. Створення цього комплексу – заслуга волонтерів, які своїм умінням, бажанням та реальними справами допомагають хлопцям, які перебувають у зоні АТО, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Іщенко.

Також посадовець відзначив Олега Попова грамотою облдержадміністрації.

Лазнево-пральний комплекс вирушив у зону проведення антитерористичної операції для 14-ї окремої механізованої бригади, що знаходиться в одній із найбільш гарячих точок поблизу м. Мар’їнка.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області