Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область передала у зону АТО «Євробаньку»

29 березня 2016 - 15:36

У Запоріжжі на площі Героїв презентували пересувний лазнево-пральний комплекс для українських військових. Це вже другий комплекс, який передає Запорізька область у зону АТО. Лазня-пральня отримала робочі назви «Тавр» чи «Євробанька».  Комплекс створено на базі відремонтованого автомобіля «ЗІЛ» волонтером Олегом Поповим з м. Василівка  та благодійним фондом «Солдатські матері».

За словами волонтера, у лазні є парилка та кімната відпочинку, встановлено бак на 3 тонни води, який підігрівається пічкою. Також через бак проходить вихлопна труба, тому гріти воду можна і на ходу. Всередині комплексу є три душові кабінки для зими, а влітку поруч можна розгорнути ще вісім місць для прийому душу.

- Сьогодні в мене день народження. Приймати подарунки завжди приємно, а дарувати – в рази приємніше. Тому я сьогодні дарую лазню військовим, які захищають наш край у зоні АТО. Я створював цей комплекс рік. Але без допомоги мешканців Запорізької області я би не впорався. Люди допомагали, чим могли: технікою, будівельними матеріалами, фарбою, залізом, деревиною. Я власноруч створював цю лазню, але все це я робив не сам. Тому велика подяка всім українцям, які долучилися до цієї справи, - зазначив Олег Попов.

Від Запорізької облдержадміністрації волонтер отримав матеріали для лазні: шланг для мотопомпи та кабель, а також чайний сервіз для кімнати відпочинку та мильно-пральні засоби.

- Лазнево-пральний комплекс здатен забезпечити повсякденні потреби наших бійців. Військові зможуть прати одяг, приймати душ, відвідувати лазню та кімнати відпочинку. Це вже другий комплекс, який Запорізька область передала в зону АТО. Лазня буде знаходитись на передньому рубежі нашої передової. Створення цього комплексу – заслуга волонтерів, які своїм умінням, бажанням та реальними справами допомагають хлопцям, які перебувають у зоні АТО, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Іщенко.

Також посадовець відзначив Олега Попова грамотою облдержадміністрації.

Лазнево-пральний комплекс вирушив у зону проведення антитерористичної операції для 14-ї окремої механізованої бригади, що знаходиться в одній із найбільш гарячих точок поблизу м. Мар’їнка.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області