Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємці переймають світовий досвід розвитку та залучення інвестицій

11 травня 2016 - 15:56

Під час засідання робочої групи з розроблення проектів Концепції програми розвитку малого та середнього підприємництва в Запорізькій області на період до 2022 року розглянуто основні аспекти діяльності бізнес-середовища. У заході взяли участь представники  проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який допомагає залучати кращий світовий досвід для підтримки та розвитку запорізького бізнесу.

 За словами директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елли Слепян, наразі чотири регіони України впроваджують проект партнерства для розвитку міст ПРОМІС:   Івано-Франківська, Вінницька, Полтавська та Запорізька області. Концепція програми розвитку має кілька етапів. Для координації роботи планується створити робочу групу, проаналізувати бізнес ситуацію, що склалася в області, сформувати концепцію розвитку та презентувати готову концепцію.

Як зазначив головний експерт з розвитку бізнесу проекту «Партнерство для розвитку міст» Валерій Кокоть, проект ПРОМІС упроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки уряду Канади. Головні компоненти діяльності проекту - це демократичне врядування, розвиток та підтримка малих і середніх підприємств,  поліпшення співпраці місцевих, регіональних і центральних органів влади. До першочергових заходів увійдуть створення дорадчих комітетів на рівні міст-учасників проекту, ідентифікація їх специфічних проблем та оцінка бізнес клімату в регіоні. Для реалізації проектів планується залучати як бюджетні, так і не бюджетні кошти, в тому числі -  міжнародні інвестиції.

- Наша задача – проаналізувати стан бізнес-середовища Запорізького регіону, розробити уніфікований підхід для розвитку та охопити якомога більше підприємців, - підкреслив Валерій Кокоть.

Довідково: проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) упроваджується з квітня 2015 року Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Уряду Канади. Проект спрямований на зміцнення муніципального сектору України, запровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації управління та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі