Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облсількомунгосп: ціну води обумовлює технічний стан водоводів

15 травня 2007 - 17:57

У прес-центрі облдержадміністрації директор обласного комунального підприємства «Облсількомунгосп» Василь Вацюк інформував журналістів про стан справ у галузі комунального господарства області на селі.

Приємною новиною для журналістів став високий рейтинг нашого облсількомунгоспу - за результатами першого кварталу третє місце серед аналогічних підприємств інших регіонів. Рейтинг враховує різноманітні показники. Зокрема, факт утримання і обслуговування Запорізьким облсількомунгоспом на селі 2790 км водопровідних мереж. Більше лише у Криму. Для порівняння: дніпропетровське підприємство обслуговує 400км мереж, вінницьке – 200км, а львівське – 36,5 км.

Не без гордощів директор облсількомунгоспу повідомив, що 571 працівник підприємства вчасно отримує заробітну плату, має медичну страховку, оплачувану відпустку й інші соціальні гарантії.

Підприємство веде реконструкцію старих і будівництво нових мереж водопостачання.

- За минулий рік власними силами збудували 22 км нового водоводу, колектор і 1,5 км каналізації, - розказав Василь Вацюк. - Цього року плануємо ввести в експлуатацію ще 23 км. Тільки-но завершили будівництво 4 км водоводу від Сергіївки до Вільноандріївки Вільнянського району . Вже розпочали роботи на території Новинської селищної ради у Токмацькому районі. Потім переберемося до Пологівського району.

Втім, не тільки про здобутки йшлося на брифінгу. Зачепив Василь Миколайович і наболілі проблеми галузі.

- Оплата комунальних послуг коливається у межах від 40 до 70 відсотків, - бідкається керівник. - Людей можна зрозуміти – у селян невеликі доходи у порівнянні з прожитковим мінімумом.

Що ж до тарифів, то Василь Вацюк вважає їх обумовленими сучасним аварійним технічним станом комунальних мереж.

- Якщо говорити, наприклад, про воду, то значна її кількість втрачається на шляху до споживача через пориви у водоводі, - пояснює фахівець. - Адже зрозуміло, що мережі, збудовані ще у 1965-1980-х роках, до того ж без проектно-кошторисної документації не просто морально застарілі, а вичерпали свій ресурс. Залишається виправляти ситуацію і забезпечувати людей водою тільки за рахунок тарифів. А без води нелегко. З 926 сіл нашої області майже 300 користуються неякісною або привізною водою. Уявіть собі, що в селі Солоне Вільнянського району відро води коштує 70 коп., - констатував Вацюк.

Разом з тим, Запорізький облсількомунгосп не обмежується констатацією факту, а прагне виправити ситуацію на користь сільського споживача.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни