Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розроблено регіональну схему формування екологічної мережі

24 травня 2016 - 10:53

На черговому засіданні координаційної ради з питань формування національної екологічної мережі, що відбулася під головуванням заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитра Чайки, було розглянуто проект регіональної схеми формування екологічної мережі Запорізької області.

Документ розроблено спеціалістами Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

На розгляд член ів координаційної ради бул и представлен і картографічні та текстові матеріали, які характеризують складові структурні елементи екомережі. Визначено міжнародні, регіональні та місцеві екологічні коридори, екологічні ядра, виконано опис територій високого біорізноманіття, а також територій природно-заповідного фонду в межах Запорізької області.

За результатами засідання було схвалено та затверджено регіональну схему формування екологічної мережі Запорізької області та рекомендовано Департаменту екології та природних ресурсів   облдержадміністрації розпочати підготовку проекту рішення обласної ради щодо її затвердження.

Довідково: розробка регіональної та місцевих схем формування екологічної мережі визначена вимогами Закону України «Про екологічну мережу України». На обласному рівні розробку регіональної та місцевих схем формування екологічної мережі передбачено обласною комплексною програмою охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки та Планом заходів на 2016-2018 роки з реалізації Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року.

Рішенням сесії Запорізької обласної ради «Про Перелік заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які фінансуються за рахунок фондів охорони навколишнього природного середовища місцевих бюджетів у 2016 році» Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації на розробку місцевих схем формування екологічної мережі Якимівського, Приморського та Приазовського районів передбачено майже 190 тис. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області