Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області проведуть інвентаризацію лісів

13 липня 2016 - 17:00

Стан виконання Програми «Ліси Запоріжжя» на період 2009-2015 років розглядався під час наради з питань природоохоронної діяльності під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля. Для виконання Програми було заплановано кошти в сумі 177913,4 тис. грн., в тому числі з державного бюджету 136252,4 тис. грн., з обласного бюджету 15620 тис. грн, з власних коштів лісомисливських і лісогосподарських підприємств області 26041 тис. грн.

- Постає питання, чому за десятки років у понад 12% лісових насаджень не знайшлося постійних лісокористувачів та належним чином не проведено їх інвентаризацію. Також слід зазначити, що дія програми «Ліси Запоріжжя» скінчилася 01.01.2016 року, та за період з 2009-2015 років висаджено лісових культур на площі 8079 га із запланованих програмою 11600 га. Куди і як витрачено кошти - невідомо, - зауважив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Станом на 01.01.2016 року держаними лісогосподарськими підприємствами Запорізької області прийняті і не заліснені ділянки на загальну площу 5745 га. Згідно наданої інформації лише на 638 га оформлено речові права на землю, та планується у 2016 році оформити 1751 га, що складає лише 30,5% від загальної кількості земель.

В переважній кількості ці землі використовуються державними лісогосподарськими підприємствами для вирощування сільськогосподарської продукції, що є прямим порушенням законодавства, а саме цільового використання, так як ці землі виділялись під заліснення.

Нагальною проблемою є масова вирубка зелених насаджень вздовж полотна залізничних доріг. Цим наноситься значна шкода державі та навколишньому середовищу.

Також однією з найважливіших проблем на сьогодні є незаконне винищення лісових масивів, полезахисних лісових смуг, лісових насаджень вздовж русла річки Дніпро.

- У лісних господарствах буде порядок, коли в них буде власник. Лісові смуги необхідно не тільки зберегти, а також досадити, бо відбувається вирубка насаджень. Це питання я беру під особистий контроль. Також необхідно провести інвентаризацію лісових насаджень в області, - наголосив керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області