Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ремонт закладів культури виділено понад 10 млн. грн.

14 липня 2016 - 15:41

На ремонт закладів культури виділено понад 10 млн. грн.

На проведення капітальних ремонтів у закладах культури та мистецтва у  2016 році з обласного бюджету виділено кошти в сумі 9 млн. 778 тис. грн., що в 30 раз більше, ніж у 2014 році та майже втричі  більше, ніж торік. Про це повідомили в Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. 

Наразі капітальні ремонти проводяться у семи підвідомчих закладах. За станом на 01.07.2016 року освоєно 1 млн. 175 тис. грн. або 12 % від передбаченої суми. Основна частина робіт з виконання капітальних ремонтів запланована на літні місяці. На цьому етапі завершується підготовка проектно-кошторисної документації, проводяться процедури торгів через електронну систему торгів «ProZorro».

Як повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї  роботи з капітального ремонту Великої круглої зали виконано в повному обсязі, а також видано акт обстеження об’єкта для розробки проектно-кошторисної документації на стабілізацію фундаменту будівлі.

На  поточні ремонти  в семи підвідомчих установах та закладах у 2016 році планується витратити кошти в сумі 1 млн. 530 тис. грн. За станом на 01.07.2016 року використано 655 тис. грн. або 43 % від запланованої суми.

Також у цьому році передбачено фінансування відповідно до Регіональної програми будівництва, реконструкції, модернізації об”єктів інфраструктури, соціально-культурного та екологічного призначення по Запорізькій області. До переліку входять три обласні комунальні заклади та  установи культури й мистецтва: будівля обласної філармонії, на реконструкцію якої передбачено 23 млн. 623 тис. грн.; обласний художній музей, на який передбачено 13 млн. 349 тис. грн., та  обласний театр юного глядача, на який заплановано спрямувати 250 тис. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області