Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військкомати області продовжують відбір кандидатів на військову службу за контрактом

2 серпня 2016 - 11:05

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті, районних (міських) військкоматах області триває  робота по залученню громадян на військову службу за контрактом. З цією метою розгорнуто інформаційно-роз'яснювальну та рекламно-агітаційну роботу щодо переваг та перспектив контрактної служби.

Плідно працюють з різними категоріями населення, використовуючи в тому числі потенціал центрів зайнятості області, робочі групи військових частин,  мобільні групи районних (міських) військкоматів, які роз’яснюють населенню умови контрактної служби, соціальні стандарти військовослужбовців,  конкурентоспроможність професії військового на ринку праці. 

Як повідомив заступник обласного військового комісара полковник Михайло Логвінов, планове завдання на третій квартал 2016 року з відбору кандидатів на контрактну службу для військкоматів області становить 760 осіб. У липні з області відправлено на військову службу за контрактом більше 220 кандидатів.

За станом на 1 серпня з початку року понад 1700 осіб із Запорізької області вже підписали контракт на проходження військової служби на посадах рядового, сержантського і старшинського складу.

На 13-й цикл відправки кандидатів на контрактну службу, який триватиме 15-17 серпня, заплановано відібрати для підготовки в навчальних центрах та військових частинах Збройних Сил України понад 130 майбутніх контрактників.

У рамках цієї роботи 9 серпня в обласному, міських та районних центрах зайнятості населення за ініціативою обласного військкомату відбудуться «Ярмарки вакансій» по залученню потенційних кандидатів на контрактну службу.

 

Довідково.

На військову службу за контрактом приймаються громадяни України віком від 18 до 40 років, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають встановленим вимогам проходження військової служби. На сьогодні, під час дії особливого періоду граничний вік призову збільшується до 60 років.

За працівниками, прийнятими на військову службу за контрактом, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації.

гарантоване грошове забезпечення складає від 7 тис. грн., щорічно виплачується матеріальна допомога на соціально-побутові потреби, матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі місячного грошового утримання;

речове забезпечення;

соціальні гарантії – безкоштовна медична допомога військовослужбовцю та членам його сім’ї, право на санаторно-курортне лікування;

щорічна відпустка від 30 до 45 календарних днів зі збереженням  грошового, матеріального забезпечення;

можливість отримання  безкоштовного житла за рахунок держави;

можливість отримання  первинного офіцерського звання;

вищий ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою років;

можливість отримання вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» у ВВНЗ за рахунок держави без відриву від служби тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку