Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За результатами ЗНО Запорізька область посіла восьме місце серед регіонів

2 серпня 2016 - 12:05

За результатами складання ЗНО-2016 випускники Запорізької області за попередніми даними посіли восьме місце в Україні. Тестування на максимальні 200 балів склали дев’ять учасників. Про це під час брифінгу щодо перспектив розвитку освіти в Запорізькій області та підготовки навчальних закладів до нового 2016-2017 навчального року повідомила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

У 2016 році зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнти проходили з 12 навчальних предметів, результати з української мови та  математики або історії України (за вибором учасника) зараховувалися як оцінка за державну підсумкову атестацію.

Для участі в основній сесії ЗНО у Запорізькій області  було зареєстровано 12017  осіб, що на 730  менше, ніж минулого року, 36 осіб виявили бажання складати додаткову сесію ЗНО, а 23  проходили незалежне оцінювання у місцях обмеження волі. 

- У поточному році значно зменшилась кількість порушень  учасниками  ЗНО. Якщо у 2015 році  таких порушень було понад 100, у цьому – лише 22, основна кількість яких зафіксована під час проведення основної сесії ЗНО з математики (8 осіб) та історії України (6 осіб). Цього року можна говорити про те, що ЗНО відбулося на більш високому організаційному рівні, - підкреслила посадовець.

За словами Тетяни Озерової, грунтовний аналіз досягнень учнів за результатами ЗНО 2016 року Всеукраїнський центр оцінювання якості освіти планує завершити до середини серпня. Та наразі уже є рейтинг, складений на підставі кількості дітей, які отримали 200 балів. У цьому рейтингу Запорізька область посіла почесне 8 місце по Україні  - у нас дев’ятеро 200-бальників.

Серед них троє – випускники минулих років, четверо - випускники запорізьких гімназій та ліцеїв № 28, 93, 62, 99,  двоє закінчили гімназію «Світоч» та загальноосвітню школу № 2 у Вільнянську.

- Варто зазначити, що рейтинги за результатами ЗНО досить суб’єктивні, адже у великих містах, де діти отримали високі результати, зосереджено значно більше спеціалізованих закладів освіти. Тому очевидною є різниця між якістю освіти в містах і селах. Для забезпечення рівного доступу до якісної освіти, підвищення якості освітніх послуг в Україні здійснюється реформування в системі освіти, - підкреслила Тетяна Озерова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку