Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 350 першачків отримали ранці від обласної влади

30 серпня 2016 - 13:24

Понад 350 першачків отримали ранці від обласної влади

В обласному академічному театрі юного глядача у рамках акції «Першокласник» відбувся урочистий захід з нагоди святкування Дня знань. У заході взяли участь діти з багатодітних сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, а також діти, батьки яких загинули або постраждали, беруть безпосередню участь в антитерористичної операції, діти з сімей вимушено переміщених осіб, які у цьому році йдуть до першого класу.

- Сьогодні починається новий етап вашого життя. Сьогодні всі ми, дорослі, трохи заздримо тим, хто вперше сяде за шкільні парти, адже роки навчання у школі - це, без сумніву, самий захоплюючий, самий насичений і незабутній період життя, і при цьому найвідповідальніший. Саме освіта сьогодні стає головною основою для успішної кар'єри і нормального, гідного у всіх сенсах життя. Початок навчання в школі означає відкриття нової дороги - дороги до знань, до нових звершень. Завдяки реалізації Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сім’ї, молоді, гендерного паритету та протидії торгівлі людьми, яка фінансується за рахунок коштів обласного бюджету, в області проводяться соціальні акції, з нагоди Дня сім’ї – «Школа сім’ї для учасників АТО»; з нагоди Дня захисту дітей – акція «Хай сонцю і квітам всміхаються діти»; до Дня Святого Миколая; з нагоди Дня знань – акція «Першокласник»; з нагоди Міжнородного дня прав людини – акція «16 днів проти насильства». Шановні батьки, спасибі вам за самовідданість у виконанні настільки відповідальної місії. Нехай ваші діти ростуть здоровими, розумними, талановитими і щасливими, радують вас і прославляють наш рідний край, - зазначив у своєму виступі директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Під час зустрічі 200 першокласників отримали шкільні ранці. Подібні акції до Дня знань будуть проведені у кожному районі та місті  Запорізької    області.   Взагалі   в  рамках   акції «Першокласник» отримають шкільні ранці 364 дитини, які в цьому році йдуть до першого класу.

Окрім подарунків від обласної влади діти отримали можливість переглянути виставу обласного театру юного глядача «Україна – це ми».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців