Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Запоріжжя розраховує на створення експортно-імпортної закордонної групи, що представлятиме інтереси нашого промислового регіону»

23 вересня 2016 - 15:30

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та його перший заступник  Дмитро Давтян беруть участь у VIII Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», що проводиться у м. Харків.

На початку пленарного засідання «Модернізація України: партнерство для успіху» глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін зачитав привітання учасникам форуму від Петра Порошенка, а перший Віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів оприлюднив звернення від Володимира Гройсмана.

За словами т.в.о. голови Харківської ОДА Юлії Світличної, за 8 років існування Міжнародний економічний форум набрав значних обертів і сьогодні зустрічає гостей з понад 30 країн світу. Причому чимало з них представлені Надзвичайними і Повноважними послами іноземних держав.

 З української сторони в Харкові зібрались представники влади та підприємництва, які прибули з конкретними пропозиціями.

Як підкреслив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, сьогодні Харківський регіон демонструє дев’ять  із 11 показників зростання економіки і потрібно розвивати ці досягнення. Влада України втілюватиме в життя філософію сприяння творцям та засновникам. Цей шлях стане головним для нашої держави.

У свою чергу, секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін наголосив, що такі заходи дуже потрібні нашій державі, яка нині переживає економічний спад.

- Інвесторам вигідно вкладати кошти в активи, адже надалі вони тільки зростатимуть у ціні. Нині, аби забезпечити Україні економічне зростання на рівні 6-9% щорічно, нам потрібно залучити до 200 мільярдів доларів іноземних інвестицій за наступні 20 років. Насправді ця сума тільки здається нереальною, адже в нашій державі чимало сфер, які доступні, та чекають на інвесторів, - підкреслив Борис Ложкін.

Під час пленарного засідання «Модернізація України: партнерство для успіху» було підписано Меморандум про співпрацю між Харківською ОДА та Китайською Торговою Асоціацією в Україні.

Міжнародний економічний форум продовжився численними панельними дискусіями, присвяченими новим можливостям бізнесу, інвестиційній співпраці, міжнародній технічній допомозі, інструментам розвитку економіки та громадянського суспільства, а також децентралізації як ключовому чиннику Європейської інтеграції.

По завершенню пленарного засідання голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль зазначив, що харківський форум стане гарним орієнтиром для запорізького форуму, що відбудеться в обласному центрі 11-12 жовтня.

- Ми чудово розуміємо, що на сьогодні без залучення інвестицій та створення нормального середовища для спілкування між державою та інвесторами, нам не досягти перемоги в розвитку країни. Сьогоднішній захід став дуже повчальним. Запорізький регіон має дуже сильний експортний потенціал. Проте для отримання позитивного результату потрібно підключати інвесторів як закордонних, так і українських, - підкреслив Костянтин Бриль.

Також очільник Запорізького регіону відзначив давні напрацьовані відносини з Надзвичайним і Повноважним послом Канади в Україні Романом Кащуком, нагадав про чималу кількість проектів з представниками Федеративної Республіки Німеччина, зокрема в особі Генерального консула Вольфганга Мьоссінгера,  допомогу, що надається представниками Канади та Польщі. Нині Запоріжжя розраховує на створення експортно-імпортної групи, що представлятиме інтереси нашого промислового регіону.

 Зі свого боку Дмитро Давтян відзначив, що в Запорізькій області створюються умови для реалізації інвестиційних проектів.

- Харківський міжнародний форум став своєрідним індикатором того, що інвестори готові вкладати кошти у Східну Україну. Серед стратегічно важливих для Запоріжжя напрямків я б насамперед виділив  альтернативну енергетику, а саме – сонячну та вітрову, а також сільське господарство та промисловість. Маю надію, що на форумі, який відбудеться в нашому регіоні, будуть отримані конкретні результати у вигляді домовленостей про співпрацю. Головне, щоб інвесторів не гальмували корупція та бюрократичні перепони, - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області